Ливърпул записа безценен успех срещу Уест Хям

21:30
Ливърпул записа безценен успех срещу Уест Хям

Ливърпул спечели с 1:0 домакинството си на Уест Хям Юнайтед и се доближи на три точки от лидера Манчестър Сити. Единственото попадение в мача реализира Садио Мане в 27-ата минута. Отборът на Юрген Клоп създаде доста положения, но и допусна доста опасни ситуации пред вратата си. Мърсисайдци записаха седма поредна победа в първенството и продължиха да притесняват Ман Сити, който утре играе срещу Манчестър Юнайтед.

Ливърпул започна вихрено и във втората минута стигна до прекрасна възможност да поведе. Александър-Арнолд изведе Салах зад защитата с великолепно подаване. Египтянинът напредна, но Фабиански излезе и успя да отрази удара му. Мърсисайдци притискаха съперника и създаваха положения пред вратата му. В 12-ата минута Диас овладя топката в наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран.

Тимът на Дейвид Мойс трябваше да се справя с постоянните атаки на Ливърпул, но не беше беззъб в нападение. В 14-ата минута пред Микаел Антонио се откри възможност да стреля. Алисон се справи със силния му удар. Вратарят отрази и още един негов удар в 22-ата минута. Съпротивата на “чуковете” бе пречупена в 27-ата минута, когато Александър-Арнолд прати остро центриране в наказателното поле. Топката се оказа идеална за Мане, който я прати в опразнената врата.

Страхотен пробив на Диас преодоля цялата защита на съперника и доведе до нарушение на Зума на границата на наказателното поле. От фала Александър-Арнолд прати топката покрай дясната греда на Фабиански. Доминацията на мърсисайдци продължаваше и на моменти гостите отчаяно се отбраняваха. В 37-ата минута топката неясно как не попадна в мрежата, след като се разходи в близост до голлинията след удар на Диас и разбъркване в наказателното поле.

Секунди по-късно Уест Хям бе близо до попадение. Подаване на Бен Джонсън извезе Форналс зад защитата. Испанецът напредна и бе сам срещу Алисон, като опита да го прехвърли. Александър-Арнолд успя да се върне и да изчисти от голлинията. Последва спасяване на вратаря и удар на Влашич, който бе отклонен, а мърсисайдци си отдъхнаха, когато топката излезе извън терена.

В началото на второто полувреме грешка на Ван Дайк изведе Боуен сам срещу Алисон, но блестящ шпагат на настигналия го Робъртсън попречи на играча на гостите да отправи точен удар. Отговорът на домакините бе удар на Александър-Арнолд от въздуха, който не бе достатъчно силен, за да затрудни Фабиански. Секунди по-късно Боуен трябваше да напусне терена, подпомаган от медиците на Уест Хям, а на негово място се появи Бенрама.

След почивката отборът на Клоп почти не позволяваше на съперника да застраши вратата му, а в същото време пропусна нови възможности. Удар на Луис Диас мина покрай вратата, а изстрел на Салах отиде в ръцете на Фабиански. В 70-ата минута “чуковете” пропуснаха фантастична възможност за изравняване. Ниско центриране на Соучек намери Лансини в наказателното поле. Първият му удар бе блокира, но след това трябваше само да насочи топката извън обсега на Алисон, а той я прати далеч над вратата

В последната част на двубоя на няколко пъти гостите успяха да преодолеят защитата на съперника и стигаха до вратата. В 80-та минута Антонио преодоля Робъртсън и бе на великолепна позиция в наказателното поле, но Кейта успя да се върне и направи решителен шпагат. До края Уест Хям опита да натисне и имаше нервни минути за домакините, но Ливърпул се справи и стигна до трите точки.

ЛИВЪРПУЛ - УЕСТ ХЯМ 1:0

1:0 - Мане 27'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация