Зинченко: Ще бъда честен, ако не беше дъщеря ми, семейството ми, щях да бъда на фронта

15:00
Зинченко: Ще бъда честен, ако не беше дъщеря ми, семейството ми, щях да бъда на фронта

Защитникът на Манчестър Сити и на украинския национален отбор Олександър Зинченко постави под съмнение отказа на водещите футболисти на Русия да говорят срещу инвазията на страната им в родината му.

След като Русия нахлу в Украйна миналата седмица, ФИФА и УЕФА лиши страната от участие във всички международни турнири, но никой от най-добрите играчи на Сборная не критикува публично решението на президента Владимир Путин да влезе във война.

"Бях изненадан, че нито един от тях не е казал нищо. Повечето играят в националния отбор и имат много последователи в Инстаграм и Фейсбук. Те могат да направят нещо, за да спрат тази война, защото хората ги чуват", каза Зинченко пред ББС.

"Вече знам, че те са уплашени. Но от какво се страхуват? Те няма да направят нищо с тях. Поне могат да кажат позициите си, но не го правят. Не знам защо", добави украинецът.

Зинченко беше на пейката за първия мач на Сити след инвазията срещу Евертън, преди да бъде избран за капитан при победата за Купата на Англия над Питърбъро в сряда. 25-годишният играч каза, че никога не е далеч от това, което се случва в родината му.

"Ще бъда честен, ако не беше дъщеря ми, семейството ми, щях да бъда там. Толкова съм горд, че съм украинец и ще бъда до края на живота си. И когато гледаш хората как се борят за живота си . . . Познавам манталитета на моите сънародници. Те предпочитат да умрат, но няма да отстъпят", завърши Зинченко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация