Фюри: Битката с Уайт може да ми е последна

17:59
Фюри: Битката с Уайт може да ми е последна

Носителят на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри е "напълно убеден", че ще победи Дилиан Уайт в двубоя между двамата британци за титлата. Той ще бъде проведен през месец април.

Непобеденият в кариерата си Фюри (31-0-1), който спечели пояса на WBC от Дионтей Уайлдър, ще срещне претендента Уайт, след като пропадна сделката за боксиране с украинския шампион по версиите WBA, WBO, IBF и IBO Олександър Усик. Уайт чака този шанс от години, тъй като е водещ претендент в ранглистата на WBC.

"Напълно уверен съм в победата. Няма дори 1 процент шанс да загубя. Знам, че това няма да се случи. От твърде дълго време съм в професионалния бокс, че да се съмнявам в себе си. Напротив, знам на какво съм способен. Ако съм толкова слаб, че да загубя от него, значи не заслужавам да бъда световен шампион", заяви Фюри на пресконференция днес.

След проточили се месеци наред преговори, промоутърът на Фюри спечели правото да организира двубоя с оферта на стойност 41 милиона долара. Вторият наддаващ беше промоутърът на Уайт - Еди Хърн. Така Фюри ще получи 80 процента от приходите, а неговият съперник ще вземе останалите 20.

Уайт не присъства на пресконференцията днес и остана на тренировъчния си лагер в Португалия. Според Фюри и Франк Уорън, Уайт не е доволен от условията по договора.

"Разбрахме се за всичко и подписахме договора в последната минута, а сега той се опитва да преговаря наново. Уайт ще вземе осем пъти повече от това, което Тайсън взе в двубоя си с Владимир Кличко навремето. Той е длъжен да бъде тук", каза промоутърът Уорън.

Фюри добави: "Смятах, че той ще дойде, тъй като това е боксово събитие с голям магнитуд. Той не е бил част от такова нещо в кариерата си и може би повече никога няма да бъде. Според мен той сгреши".

Фюри е говорил няколко пъти в последно време за отказване от професионалния бокс и днес го направи отново.

"Това може да бъде последният мач в кариерата ми. Оттеглям се след него. Имам 150 милиона долара в сметката, здрав съм, млад съм и ще си купя огромна яхта. Смятам да се излегна на нея с някоя секси блондинка, да отпия от Пиня коладата ми и да си кажа - "Човече, ти го направи", казва още той.

Мачът между Фюри и Уайт е насрочен за 23 април на "Уембли".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация