Бензема донесе трите точки за Реал срещу Райо Валекано

21:25
Бензема донесе трите точки за Реал срещу Райо Валекано

Карим Бензема за пореден път реши двубой на Реал Мадрид през този сезон. Французинът отбеляза единственото попадение при гостуването на Райо Валекано в 83-ата минута и “белите” спечелиха с 1:0. Отборът на Карло Анчелоти увеличи аванса си на върха и вече има преднина от 9 точки пред Севиля, който утре играе срещу Бетис.

Преди началото на двубоя имаше едноминутно мълчание и двата отбора отправиха послание “Не на войната”. Украинският вратар на “белите” Андрий Лунин не попадна в групата поради случващото се в родината му, но бе подкрепен от всички на стадиона.

Отборът на Карло Анчелоти започна много агресивно и натисна съперника от самото начало. Още във втората минута Люка Зидан трябваше да отразява удар на Асенсио. Райо все още няма записана победа в Ла Лига със сина на Зинедин Зидан, който има два записани мача за Реал през 2918 и 2019 г. При втората опасна ситуация пред неговата врата Бензема намери Асенсио, който стреля слабо от отлична позиция.

Винисиус пробва хубав удар от дистанция, но не намери целта, а домакините отговориха с удар на Бебе. Секунди по-късно Райо стигна до още едно положение, но и Алваро Гарсия стреля неточно. Тимът на Андони Ираола изравни играта и започна да действа по-уверено. В 17-ата минута Сержи Гуардиола засече с глава центриране на Балиу, Куртоа не успя да овладее топката, но стигна до нея преди Гарсия да я насочи към мрежата.

Бензема, който имаше 9 гола в 10 шампионатни мача срещу Райо, бе близо до откриване на резултата, но ударът бе отклонен и топката мина покрай вратата. Секунди по-късно центриране на Модрич намери Каземиро в наказателното поле, той овладя и със силен удар разстреля Зидан. След преглеждане на ситуацията с ВАР голът бе отменен поради засада, а имаше съмнения и за нарушение на бразилеца.

След почивката Реал продължи да търси пътя към вратата на домакините, но продължаваше да позволява на съперника да създава положения. Винисиус имаше добра възможност, но ударът му бе блокиран. В 55-ата минута Куртоа направи блестящо спасяване след удар с глава на Марио Суарес.

В 73-ата минута на терена се появи Радамео Фалкао, който замени Сержи Гуардиола. Секунди по-късно Модрич разтърси гредата с хубав удар. Евентуално попадение нямаше да бъде зачетено, тъй като хърватинът бе в засада. Райо пропусна нова добра възможност в 81-ата минута. Куртоа отрази удари на Трехо и Гарсия при разбъркване в наказателното поле, но и двамата не успяха да нанесат прецизни изстрели.

Седем минути преди края комбинация между Бензема и Винисиус доведе до откриване на резултата. Французинът направи двойно със съотборника си и отбеляза 19-ия си гол в Ла Лига за този сезон. Райо нямаше отговор, а в самия край Милитао пропусна да отбележи втори гол след удар с глава.

РАЙО ВАЛЕКАНО - РЕАЛ МАДРИД 0:1

0:1 - Бензема 83'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация