ЦСКА - Базел в родния ефир

17:26
ЦСКА - Базел в родния ефир
БНТ 1 ще излъчва на живо мача ЦСКА - Базел от 22:00 часа на 22.10.2009 година.

В четвъртък стадион "Васил Левски" отново ще е пълен. Такава ще е позабравената реалност, защото ЦСКА ще приеме Базел в среща от груповата фаза на Лига Европа. "Червените" ще се опитат да останат в играта и ще гонят добър резултат срещу Александър Фрай и компания, но това няма да е никак лесно. Те се нуждаят от подкрепата на всички български фенове. Мачът може да бъде гледан и онлайн на www.bnt.bg , само за територията на страната. Петър Александров ще бъде гост в студиото преди мача, което ще започне в 21.30 ч. с водещ Методи Манченко. Бившият играч от знаменитата Пенева чета и настоящ помощник-треньор на швейцарския Люцерн, за когото има 55 мача и 29 гола. Нападателят е бил шампион на Швейцария с Аарау и три пъти голмайстор на швейцарското първенство.Компания ще му прави шесткратният щампион на България с ЦСКА, футболист номер 1 за 1981 година и полуфиналист за КЕШ Георги Велинов.

Въпреки късния час на националния стадион се очакват поне 15 000 запалянковци от България, както и 1000 от Базел, който има най-всеотдайната публика в Швейцария.

Мача ще коментират Ивайло Ангелов с гост-коментатора Явор Вълчинов. За ЦСКА – след равенството с Фулъм и загубата от Рома мачът е последен шанс да запази шансове за класиране в следващата фаза. “Базел” на 5 ноември е домакин срещу ЦСКА в група "Е" на Лига Европа, където заема второ място – с 3 т. (след победа над Рома 2-0 и загуба от Фулъм с 0-1) и ще е доволен и от равенство. Българският тим е последен в групата – с 1 т. и ще гони само победа.

В последния си мач преди битката с "червените" швейцарците лесно победиха за купата на страната аматьорския Ла Монт с 3:1 като гост, докато "червените" се наложиха с 1-0 Ботев в мач за първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

paunQ
21.10.2009 18:05

"Петър Александров ще бъде гост в студиото преди мача.." ; "Петър Александров ще бъде в студиото на БНТ на мача ЦСКА-Базел." Разбрахме! Не е нужно по два пъти да бъде написано едно и също нещо.