Милан с грешна стъпка срещу Удинезе (видео)

00:03
Милан с грешна стъпка срещу Удинезе (видео)

Отборите на Милан и Удинезе завършиха наравно 1:1 на „Джузепе Меаца“ в откриващия двубой от 27-ия кръг на Серия "А". Рафаел Леао даде аванс на "росонерите" в 29-ата минута, а в 66-ата резервата на фриуланите Дестини Удоджи донесе ремито в срещата със своя гол. Така двата тима завършиха при същия резултат като в мача помежду си през декември.

Както и се очакваше, Стефано Пиоли предприе само една промяна в своя стартов състав след ремито 2:2 със Салернитана. Тя беше свързана с появата на Франк Кесие в средата на терена, като той замени наказания Исмаел Бенасер. Атаката отново беше водена от Оливие Жиру. Гостите бяха подредени в 3-5-2 с Жерард Деулофеу и Бето като нападатели.

Още в третата минута Бето отправи удар с глава, след който Майк Менян улови топката. В 12-ата минута Деулофеу нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но не успя да намери целта. Едва в 27-ата минута домакините отправиха първия си удар в мача, след като Давиде Калабрия нанесе далечен шут, който завърши в аут. Само две минути по-късно Сандро Тонали центрира към Леао, който се справи с Родриго Бекао и със своя изстрел отблизо откри резултата в полза на "росонерите". В 41-ата минута Бето пробва нов удар с глава, но и този път прати топката в ръцете на Менян.

В 59-ата минута Толгай Арслан отправи неточен удар по земя, който мина много близо до далечната греда. Две минути по-късно Бекао опита шут, който претърпя рикошет и така Менян успя да улови топката. Натискът на фриуланите продължи и така се стигна до 66-ата минута, когато Роберто Перейра направи задна ножица, а Удоджи се пребори с Алесио Романьоли и успя да добута топката във вратата за 1:1. Останаха сериозни съмнения, че играчът си е помогнал с ръка, но ВАР реши голът му да бъде признат. 

В 74-ата минута Перейра пробва удар, който не създаде проблеми на Менян. Две минути след това Леао преодоля противниковия вратар, пращайки топката във въздуха, но след това Пабло Мари успя да я изчисти. В 89-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Уолъс, но такава не последва. В добавеното време Менян изби опасен далечен удар на Деулофеу и така не позволи на гостите да си тръгнат с победа.

Лидерът в класирането Милан остана на върха с 57 точки, но рискува вторият Интер и третият Наполи да се изравнят с него при техни успехи съответно над Дженоа и Лацио, тъй като и двата отбора имат по 54 пункта. Удинезе пък е на 15-ата позиция с 26 точки в актива си.

МИЛАН - УДИНЕЗЕ 1:1

1:0 Леао 29'
1:1 Удоджи 66'

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Романьоли, Ернандес, Тонали, Кесие, Месиас, Диас, Леао, Жиру;

Удинезе: Силвестри, Бекао, Мари, Перес, Молина, Уолъс, Макенго, Арслан, Зеегелаар, Деулофеу, Бето;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация