Конте: Един силен отбор трябва да може да играе мръсно

23:20
Конте: Един силен отбор трябва да може да играе мръсно

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте иска отборът му да е по-агресивен. Това е нещо, което искаше да постигне и Жозе Моуриньо с “шпорите”, но не успя да направи. Конте разкри и как настоящият спортен директор на Тотнъм Фабио Паратичи е работил срещу него, докато двамата бяха в Италия.

“Един силен отбор трябва да може да играе мръсно. По време на мач трябва да усещаш кръвта на съперника. Съжалявам, но не намирам други думи, с които да го обясня. Според мен, когато влизаш в един мач, единият живее, а другият умира. Трябва да направиш всичко възможно в спортен аспект, за да спечелиш. И да знаеш, че в края на мача няма как и двата отбора да са щастливи”, сподели Конте.

“Победите водят до нови победи. Това е много важно, стана дума за манталитета. Работим върху това, но имаме нужда от време и търпение. Доволен съм, защото знам, че при моите играчи, когато им кажа нещо, то влиза в главите им”, допълни той.

Конте заяви, че не е изненадан от бързата адаптация на Деян Кулушевски, който отбеляза първия гол при победата на Тотнъм над Манчестър Сити с 3:2 в неделя. “Не съм изненадан, защото аз исках да го привлечем, когато бях в Интер. Говорих с Паратичи за това, когато той беше в Ювентус, той реши да ме изключи от сделката. Не за да подсили Ювентус, а за да ми навреди. Освен това той опита да привлече Лукаку за Ювентус, защото знаеше много добре, че го харесвам и го искам в отбора си. Беше същото и с Кулушевски, но вероятно Юве беше по-силен на трансферния пазар тогава”, разказа италианеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация