Челси добавя още една емблема на екипа си

22:33
Челси добавя още една емблема на екипа си

Челси получи позволение от Премиър лийг да извърши частична промяна в екипа си и до края на сезона да играе с допълнителна емблема, изобразяваща трофея от Световното клубно първенство. Според медиите на Острова шефовете на Висшата лига са взели това решение, тъй като смятат, че това постижение е нещо позитивно за английския футбол.

До този момент правилата забраняваха да се извършава каквато и да било промяна по екипа в хода на сезона. Например преди време на Ливърпул и Манчестър Юнайтед бе отказано да носят подобни емблеми, когато станаха световни клубни шампиони. Всъщност на мърсисайдци бе позволено да го направят само в първия си домакински мач, след като вдигнаха трофея през декември 2019 година.

Челси носи новите екипи в мача с Кристъм Палас, но тогава се смяташе, че клубът е получил разрешение да направи това само в един мач, подобно на случая с Ливърпул. "Сините от Лондон" обаче са първият отбор, който ще носи трофея на фланелките си до самия край на сезона.

УЕФА не налага подобна забрана, така че играчите на Томас Тухел носеха фланелките с трофея от Световното клубно първенство и във вчерашния двубой с Лил от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация