Челси си осигури комфортна преднина преди реванша с Лил (видео)

23:54
Челси си осигури комфортна преднина преди реванша с Лил (видео)

Европейският клубен шампион Челси изкова солиден аванс срещу Лил в първия 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига. Лондончани спечелиха на “Стамфорд Бридж” с 2:0 след попадения на Кай Хавертц (8) и Кристиан Пулишич (63) и гледат уверено към реванша във Франция.
 
Мениджърът на Челси Томас Тухел заложи на традиционната си схема 3-4-3. Той остави звездния нападател Ромелу Лукаку на пейката. В негово отсъствие офанзивното трио беше съставено от Кристиан Пулишич, Кай Хавертц и Хаким Зиеш.

Двата тима влязоха с различно настроение в мача. Лондончани бяха в серия от пет поредни победи във всички турнири, докато Лил бе спечелил само един от последните си четири мача в Лига 1. 

От първата минута Челси се понесе напред. Още в първата минута Кай Хавертц получи топката в наказателното поле, но не успя да нанесе хубав удар. В 4-ата минута отново германецът пропусна отлична възможност, като прати топката над напречната греда от близка дистанция. В 7-ата минута Хавертц отново се оказа в центъра на събитията, но вратарят на Лил Лео Жардим спаси. Така се стигна до 8-ата минута, когато свръхактивността на германския нападател даде резултат. Зиеш центрира от ъглов удар, Хавертц намери добра позиция и прати топката в мрежата с глава.

Гостите се опитаха да отговорят, като проведоха две добри атаки, но не успяха да реализират. Лондончани продължиха да тормозят своя съперник, като в 17-ата минута Сезар Аспиликуета се оказа на добра позиция, но беше блокиран от трима защитници на Лил. Минута по-късно шанс се откри и пред Маркос Алонсо, но ударът му не затрудни Жардим.

В 21-ата минута вратарят на Челси Едуар Менди игра малко рисковано, но зрелищно, като излезе далеч пред вратата си, за да пресече подаване към Джонатан Бамба.
 

Играта продължи да е много жива и активна, като и двата отбора атакуваха непрестанно. В тези минути шансове се откриха пред Хаким Зиеш за Челси и пред Джонатан Менди за Лил. В 36-ата минута Н’Голо Канте организира атака за Челси, като намери Хавертц отдясно на вратата на Лил, но германецът действа малко наивно и подаването му в наказателното поле беше разгадано.

Играта продължи да е много жива и активна, като и двата отбора атакуваха непрестанно. В тези минути шансове се откриха пред Хаким Зиеш за Челси и пред Джонатан Менди за Лил. В 36-ата минута Н’Голо Канте организира атака за Челси, като намери Хавертц отдясно на вратата на Лил, но германецът действа малко наивно и подаването му в наказателното поле беше разгадано. В самия край на полувремето Зиеш проби отляво, но загуби контрол над топката и тя напусна полето. 

Така резултатът се запази до почивката. След паузата двубоят отново започна с опасна атака на Челси, но и отговорът на Лил не закъсня. В 51-ата минута се стигна до първата смяна в двубоя, като играта напусна Матео Ковачич, а мястото му зае Рубен Лофтъс-Чийк. В 54-ата минута Челси организира нова опасна атака чрез Зиеш, която беше отразена от Мехмет Зеки Челик. Топката все пак попадна у Алонсо, но ударът му се получи слаб. Четири минути по-късно Хавертц проби отдясно и стреля от малък ъгъл, но встрани от вратата.

Малко по-късно и Зиеш получи контузия и беше принудително заменен Така се стигна до 63-ата минута, когато резултатът беше удвоен след контраатака, започната от Канте. Французинът напредна и от границата на наказателното поле чукна топката към Кристиан Пулишич, който технично преодоля Жардим за 2:0.

В 70-ата минута защитникът на Лил Свен Ботман отправи топката в очертанията на вратата на Челси, но не затрудни Менди. С наближаването на края и двамата треньори погледнаха към резервните си скамейки, като извършиха смени. Тези за Лил не доведоха до желания резултат. В 86-ата минута Хатем Бен Арфа стреля отблизо, но топката рикошира и не намери целта. В последната минута на добавеното време Лил получи пряк свободен удар пред вратата на лондончани, но ударът на Челик с глава не се получи. В самия край грешка на Менди можеше да струва скъпо на Челси, но резултатът се запази и Челси гледа уверено към 1/4-финалите на надпреварата.

Челси - Лил 2:0

1:0 - Хавертц 8'
2:0 - Пулишич 63'

Челси: Менди, Кристенсен, Силва, Рюдигер, Алонсо, Ковачич, Канте, Аспиликуета, Зиеш, Пулишич, Хавертц;

Лил: Жардим, Челик, Фонте, Ботман, Джало, Андре, Шека, Санчес, Онана, Бамба, Дейвид;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация