Севиля се отдалечи от титлата след грешка срещу Еспаньол

17:18
Севиля се отдалечи от титлата след грешка срещу Еспаньол

Севиля понесе удар по амбициите си да застигне Реал Мадрид на върха в Ла Лига, защото разликата между двата тима след този кръг нарасна на 6 точки. В събота столичани спечелиха своя мач срещу Алавес (3:0), но днес тимът на Юлен Лопетеги не успя да надвие Еспаньол като гост - 1:1. За севилци това е четвърто реми в последните пет кръга.

Те дори можеха да загубят, защото в последните около 20 минути бяха с човек по-малко заради изгонване на Жул Кунде. Антони Марсиал пък напусна още преди почивката заради мускулна травма.

Рафа Мир изведе Севиля напред в 36-ата минута след отлична асистенция на Папу Гомес, като това беше първият удар на отбора в очертанията на вратата. Само пет минути след паузата обаче Сержи Дардер изравни.

След това Еспаньол имаше по-добрите възможности и в 62-ата минута Янхел Ерера пропусна от отлична позиция.

В 76-ата Кунде беше задържан от Хавиер Пуадо, но в яростта си посегна към него и леко го удари. Реферът обаче му вдигна червен картон, с което гостите останаха с човек по-малко.

В 80-ата голмайсторът на каталунците Раул Де Томас за малко да вкара за 2:1, но шутът му беше блокиран.

Дори с човек по-малко футболистите в червени екипи търсеха начин да стигнат до успеха, но дори и 6-минутното продължение не им помогна.

В следващия кръг Севиля излиза срещу градския съперник Бетис, което е още една отлична новина за Реал. На всичко отгоре, освен Жул Кунде, наказан за двубоя ще бъде и Лукас Окампос, който получи пети жълт картон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация