ПСВ победи, но не убеди, че е по-добър от Макаби Тел Авив

22:19
ПСВ победи, но не убеди, че е по-добър от Макаби Тел Авив

ПСВ Айндховен взе само минимален аванс от 1:0 след първия плейофен сблъсък с Макаби Тел Авив в Лигата на конференциите. "Филипсите" катогерично бяха по-добрият отбор в мача, но не успяха да материализират по-осезаемо превъзходството си и да си осигурят повече спокойствие преди реванша.

Първото полувреме предложи повече интересни моменти. Още в 11-ата минута нидерландците поведоха в резултата. Коди Гакпо получи на границата на наказателното поле и с удар по земя отбеляза за 1:0.

Само две минути по-късно Чуквунонсо Мадуеке стреля опасно с глава, но ударът му бе спасен. В 38-ата минута пък изстрел от фаул на Еран Захави профуча до вратата.

Гостите имаха едно по-добро положение и то дойде от пряк-свободен удар, като Дан Битон стреля доста опасно, но вратарят Йоел Дромел спаси.

Втората част бе доста по-постна откъм голови възможности пред двете врати. Домакините повече атакуваха, но така и не успяха да стигнат до втори гол.

Така Макаби си тръгна с минимална загуба от Нидерландия и може да е доволен, тъй като запазва реален шанс за обрат на своя терен. ПСВ пък трябва да съжалява, че не реши всичко още днес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация