Рейнджърс изнесе лекция на Борусия Дортмунд

22:07
Рейнджърс изнесе лекция на Борусия Дортмунд

Шотландският гранд Рейнджърс поднесе изненадата и спечели с 4:2 като гост на Борусия Дортмунд в мач от плейофната фаза на тазгодишното издание на Лига Европа. Точни за победителите бяха Джеймс Таверния (38’) от дузпа, Алфредо Морелос (41’), Джон Лундстрам (49’) и Дан-Аксел Загаду, който си отбеляза автогол в 54-ата минута. За домакините отбелязаха Джуд Белингам (51’) и Рафаел Герейро (82’).

В първите минути футболистите на Борусия Дортмунд опитваха да са по-активни и да създават суматоха около наказателното поле на своя противник, но така и не достигнаха до чисти положения.

Гостите получи възможност да изпълни дузпа в 36-ата минута, когато Загаду спря топката в ръка. Впоследствие играта продължи, но съдията Клеман Тюрпен получи сигнал от ВАР, че трябва да преразгледа ситуацията. Таварниър застана зад топката и откри резултата - 0:1.

Рейнджърс достигна до второ попадение само няколко минути по-късно, когато тотално неразбирателство в отбраната на домакините доведе до корнер, а от последвлото изпълнение също неумела намеса на защитата даде възможност на напълно необезпокоявания на далечната греда Морелос да се разпише за 0:2.

Нещата за футболистите на Марко Ройс станаха трагични в самото начало на второто полувреме, когато Райън Кент преодоля няколко играчи на Борусия, след което пусна към Лундстрам на границата на наказателното поле и той необезпокояван отбеляза за 0:3.

Домакините се върнаха в мача още в ответната атака, когато дрибъл отдясно даде възможност на Джъд Белингам да намали със силен удар за 1:3.

Играчите на Джовани Ван Бронкхорст достигнаха до четвърто попадение в 54-ата минута, когато Морелос бе изведен отляво, стреля слабо, но това сякаш подлъга бранителя на Борусия, който искаше да изчисти и влетя за четвърти път в двубоя в мрежата на Грегор Кобел.

Рафа Гереро намали още веднъж преднината на Рейнджърс десетина минути преди края на редовното време, когато стреля силно и не остави шансове на вратаря Алан Макгрегър за 2:4.

Така Рейнджърс (Глазгоу) постигна до голяма степен изненадваща победа и взе добра преднина преди двубоя между двата отбора през следващата седмица. От своя страна германският тим също запазва шансове, след като от тази година УЕФА премахна правилото за гол на чужд терен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация