Два португалски гола донесоха дълго чакана победа на Юнайтед

00:12
Два португалски гола донесоха дълго чакана победа на Юнайтед

Манчестър Юнайтед изтръгна труден, но изключителен ценен успех с 2:0 в домакинството си на Брайтън и спря серията си от три поредни мача без успех във всички турнири. Срещата бе отложена от 18-ия кръг на Премиър лийг. Точни за "Червените дяволи" бяха Кристиано Роналдо в 51-ата и Бруно Фернадеш в 96-ата минута. Домакините на "Олд Трафорд" за пореден път не впечатлиха с играта си, особено през първото полувреме, в което бяха надиграни от "Чайките". През втората част Юнайтед показа по-добра игра, но за това помогна и фактът, че съперникът им остана с човек по-малко на терена от 54-ата минута, когато Люис Дънк бе изгонен от игра, след като спря с нарушение голова атака на съперника.

Мениджърът на Юнайтед Ралф Рангник е избрал в този мач да заложи на Кристиано Роналдо на върха на атаката и Бруно Фернандеш, Джейдън Санчо и Антъни Еланга зад гърба му. Като опорни халфове ще си партнират Фред и Скот Мактоминей.

Гостите пък излизат с Нийл Мопе и Леандро Тросар в атака и Якуб Модер в ролята на плеймейкър. Триото в средата на терена пък ще е съставено от Алексис Мак Алистър, Ив Бисума и Паскал Грос.

Брайтън започна мача по-добре и пръв стигна до голова възможност. В 5-ата минута гостите се възползваха от неразбирателство при изнасянето на топката от домакините, отнеха и веднага организираха контраатака, а Якуб Модер очи в очи с Давид де Хеа не успя да го преодолее.

Юнайтед отговори с не по-лош шанс. Роналдо отне пред наказателното поле и технично с пета изведе Джейдън Санчо на стрелкова позиция, но крилото пропусна чудесна възможност.
Манчестър Юнайтед Брайтън

В 16-ата минута "Чайките" имаха нов шанс, като след продължителна атака Мак Алистър се оказа непокрит в наказателното поле, но ударът му бе слаб и бе спасен от Де Хеа.

В 30-ата минута лошо изчистена топка от Хари Магуайър попадна в Паскал Грос, който стреля от воле, но не особено успешно и покрай вратата.
Фред Паскал Грос

Най-добрият шанс до момента дойде в 39-ата минута. Якуб Модер получи перфектно центриране в наказателното поле и стреля с глава, като Де Хеа направи блестящо спасяване, за да запази резултата непроменен.

Само минута по-късно Брайтън имаше още една чудесна възможност, след като Бисума получи на стрелкова позиция пред наказателното поле и шутира към вратата, а топката профуча на сантиметри от гредата.
Антъни Еланга

В края на полувремето Еланга спечели фаул за Манчестър Юнайтед на границата на пеналта, но изпълнението на Роналдо бе разочароващо и право в стената.

Домакините откриха резултата в 51-ата минута. Брайтън сгреши при изнасянето на топката, Мактоминей отне и прати кълбото в краката на Кристиано Ронадло, който моментално се насочи по посока на вратата, финтира защитник и стреля във вратата за 1:0.
Джейдън Санчо

Две минути по-късно Люис Дънк също загуби елементарно топката пред собственото си наказателно поле, тя бе отнета от Еланга и защитникът извърши нарушение. Първоначалто той получи жълт картон, но след намесата на ВАР картонът бе променен на  червен и гостите останаха с 10 души на терена.

Постепенно "Червените дяволи" започнаха да повече да задържат топката и по-често да обстрелват вратата на съперника, макар и с доста неточни изстрели на Еланга и Мактоминей.
Кристиано Роналдо

Следващата по-интересна възможност дойде в 66-ата минута, когато Бруно Фернандеш центрира перфектно към Роналдо, той стеля с глава, но вратарят Роберт Санчес направи блестящо спасяване.

В 71-ата минута испанският страж първо направи огромна глупост, но след това сам я поправи. Той подари топката на Кристиано Роналдо в наказателното поле, нападателят подаде за Бруно Фернандеш, който стреля отблизо, но Санчес с ново супер спасяване запази резултата непроменен.
Фред

Четири минути по-късно Юнайтед пропусна нова прекрасна възможност да удвои преднината си. Бруно Фернандеш центрира и намери Кристиано Роналдо на метри пред вратата, но изстрелът на португалеца бе покрай гредата.

В 78-ата минута Брайтън можеше от нищото да стигне до изравняване. Модер стреля от около 25 метра и късметът се усмихна на домакините, защото топката се отби от напречната греда.

Две минути след това събитията отново се пренесоха пред другата врата и Бруно отправи бомен шут, а Санчес направи поредно важно спасяване. След това и Хари Магуайър се включи в предни позиции и опита изстрел по земя, но отново испанският страж укроти топката в ръцете си.

В 90-ата минута гостите можеха да стигнат до изравняването, когато Дани Уелбек получи центриране пред вратата и стреля с глава, но не успя да намери очертанията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация