Лейкърс загуби от Голдън Стейт в изключително оспорван мач

11:27
Лейкърс загуби от Голдън Стейт в изключително оспорван мач

Отборът на Голдън Стейт Уориърс нанесе трета поредна загуба на Лос Анджелис Лейкърс. "Воините" на старши треньора Стив Кър достигнаха до успеха след 117:115 (32:26, 33:36, 30:32, 22:21) в изключително завързан двубой от програмата на редовния сезон в НБА тази нощ. По този начин Уориърс стопираха негативната си серия от две последователни поражения, след като в последните дни допуснаха грешни стъпки срещу Юта Джаз и Ню Йорк Никс.

Така трикратните шампиони от миналото десетилетие увеличават баланса си през сезона на 42 победи и 15 загуби, като все още заемат второто място в Западната конференция. Лейкърс все още са на девета позиция в таблицата с актив от 26 успеха и 31 поражения, като вече изостават на две победи от осмия ЛА Клипърс, който е с 28-30.

Домакините от Сан Франциско се поздравиха със силно начало на двубоя, като още в началото на втората четвърт те се оказаха водачи в резултата с цели 14 точки при 44:30. В следващите минути ЛеБрон Джеймс и компания започнаха да се посъбуждат и методично скъсяваха дистанцията от своя опонент, като в крайна сметка успяха да се докопат на три точки на голямата почивка при 65:62 в полза на ГСУ. 

В третата четвърт момчетата на Стив Кър отново се докоснаха до двуцифрената разлика след две поредни тройки на Андрю Уигинс и Стеф Къри, увеличи аванса на "воините" на девет точки при 85:76, но отговорът на Лейкърс не закъсня и те за втори път се завърнаха в мача, благодарение на точни стрелби на гарда Малик Монк. Набраната инерция позволи на "езерняците" да достигнат на два пъти да достигнат до най-голямата си преднина в мача - шест точки при 103:109, преди звездата на домакините Клей Томпсън да охлади страстите с две поредни тройки, за да върне паритета на таблото при 109:109 и оставащи 3 минути до финалната сирена. 

Андрю Уигинс също се включи към канонадата от тройки, а след като Лейкърс отново взеха точка аванс, то Томпсън отново ги постави в тежка ситуация с третия си точен изстрел зад дъгата в рамките на минута и половина за 115:113. Антъни Дейвис върна една точка от наказателната линия, но в следващата атака на Голдън Стейт Стеф Къри бе точен за 117:114 с оставащи 46 секунди на часовника. 

Двата тима сбъркаха в следващите си две нападения, а при оставащи само 2.4 секунди до края ЛеБрон Джеймс получи шанс да изравни резултата от наказателната линия, след като бе фаулиран от тройката от Стеф Къри. Суперзвездата на Лейкърс обаче пропусна първия си изстрел, вкара втория и нарочно пропусна третия, след което успя да вземе борбата в нападение, но не и да отправи изстрел в рамките на времето - 117:115 в полза на Уориърс.

Клей Томпсън изигра най-силния си мач от завръщането си на паркета през миналия месец, след като завърши с 33 точки и 5 борби при 12/22 стрелба от игра. Това е първият 30-точков мач за Клей в редовния сезон от март 2019-а. Стеф Къри допринесе с 24 точки, 5 борби и 8 асистенции, Андрю Уигинс се разписа с 19 точки, младокът Джонатан Куминга впечатли с 18 точки и 9 борби като титуляр, а Джордан Пуул реализира 11 точки от скамейката.

Въпреки че пропусна да прати мача в продължение, ЛеБрон Джеймс приключи с 26 точки, 15 борби и 8 асистенции за Лейкърс. Ръсел Уестбрук добави 19 точки, 7 овладени топки и 5 завършващи подавания, Тейлън Хортън-Тъкър вкара 17 точки, Антъни Дейвис приключи със 16 точки и 7 борби при 5/13 стрелба от игра, а Остин Рийвс и Малик Монк се разписаха с 13 и 12 точки съответно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация