Дел Потро официално се оттегли от турнира в Рио де Жанейро

19:10
Дел Потро официално се оттегли от турнира в Рио де Жанейро

Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ по тенис Хуан Мартин дел Потро е оттеглил заявката си за участие на турнира от сериите АТP 500 в Рио де Жанейро. Новината бе съобщена от организаторите. По-рано тази седмица 33-годишният аржентинец загуби в два сета в мача си от първия кръг на турнира в Буенос Айрес. В края на двубоя Дел Потро се разплака. За него това бе първи официален мач от март 2019 година, като в този период той претърпя три операции на коляното. 

"За съжаление Хуан Мартин дел Потро няма да участва на Рио Оупън. Винаги ни е било мечта той да бъде с нас и ние бяхме много близо до осъществяването ѝ. Искаме да ти пожелаем много късмет и да знаеш, че вратите на турнира в Рио винаги ще бъдат отворени за теб", обърнаха се организаторите на турнира към аржентинския тенисист. 

В кариерата си Дел Потро спечели два медала от олимпийски игри, 22 титли от турнири на АТP и достигна до трето място в световната ранглиста, но върхът бе спечелването на Откритото първенсво на САЩ през 2009 година. 

След загубата си от Федерико Делбонис тази седмица Кулата от Тандил каза, че болката в коляното му е твърде голяма, но ще продължи да се опитва да я намали. Той добави, че ако това стане, той може да опита да направи завръщане на тенис корта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация