Фиорентина попари надеждите на Аталанта за Купата с гол в 94-тата минута

22:51
Фиорентина попари надеждите на Аталанта за Купата с гол в 94-тата минута

Фиорентина е третият полуфиналист в турнира за Купата на Италия. На 1/4-финалите "виолетовите" постигнаха драматична победа с 3:2 срещу Аталанта в Бергамо. В следващата фаза тимът от Флоренция ще се изправи срещу победителя от последния четвъртфинал, в който Ювентус приема Сасуоло. В другия полуфинал ще има градско дерби между Милан и Интер.

Двубоят в Бергамо се превърна в истинско зрелище. Още в 9-ата минута новото попълнение на Виола Кшищоф Пьонтек изведе гостите напред в резултата от дузпа. Тя бе отсъдена след преглед на сиутацията от страна на рефера Микаел Фабри с помощтта на ВАР. Решението беше, че Мартин Де Роон е извършил нарушение срещу Николас Гонсалес, а полският нападател Пьонтек не сбърка от бялата точка.
Жереми Бога

Богинята отвърна на удара в 30-ата минута, когато Давиде Дзапакоста с блестящ фалцов удар опъна мрежата зад безпомощния страж на Фиорентина Пиетро Терачано.

В 56-ата минута Аталанта вече бе напред в резултата. Новото попълнение Жереми Бога направи страхотен индивидуален пробив, нахлу в наказателното поле на гостите и с точен удар даде аванс на домакините в резултата.
Аталанта - Фиорентина 2:3

В 71-ата минута бе отсъдена втора дузпа в полза на Фиорентина и резултатът стана 2:2. Пьонтек този път не успя толкова лесно да преодолее съпротивата на стража Хуан Мусо, който първоначално успя да спаси, но топката се върна право при бившия нападател на Милан и полякът нямаше как да сгреши. 11-метровият наказателен удар пък бе отсъден за нарушение на резервата Тюн Купмайнерс срещу Йосеф Малех.

Още една резерва пък се превърна в герой за гостите от Флоренция в четвъртата минута на добавеното време. Сръбският защитник Никола Миленкович, появил се в игра в 81-ата минута, със страхотно воле съкруши домакините. След центриране от фал бранителят намери по великолепен начин топката от въздуха на границата на наказателното поле и я насочи неспасяемо в долния десен ъгъл на Мусо, който бе безпомощен зрител.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация