Кристапс Порзингис вече няма да защитава цветовете на Далас Маверикс

22:47
Кристапс Порзингис вече няма да защитава цветовете на Далас Маверикс

Отборът на Далас Маверикс повече няма да разчита на латвийското тежко крило Кристапс Порзингис. След като прекара последните три години в Тексас, 26-годишният стрелец ще отпътува към Вашингтон, за да подсили тима на Уизардс, съобщи репортерът от "The Athletic" Шамс Чарания. В негова замяна Маверикс ще получат неговия сънародник Давис Бертанс, както и плеймейкъра Спенсър Динуиди. Към столичани ще отпътува и избор от втори кръг от Драфта.

Порзингис, който стартира кариерата си в Ню Йорк, премина в Далас в началото на 2019-а. Кариерата му обаче продължава да бъде връхлитана от различни контузии, които поставиха сериозен въпрос около неговото развитие като втора реализаторска опция след Лука Дончич. Дори и в момента латвиецът лекува травма в десния крак, като през настоящия сезон е взел участие в 34 от общо 55-те двубоя на неговия отбор. В последните два сезона картинката бе идентична - 57 мача през 2019/20 и 43 двубоя през 2020/21. И в двете години Далас напусна борбата за плейофите още в първия кръг. Показателите на бившия избор №4 в Драфта от началото на сезона иначе са 19.2 точки и 7.7 борби.

В негова замяна Маверикс привличат интересни имена като Спенсър Динуиди и Давис Бертанс. Динуиди е типичен плеймейкър, като не е ясно каква точно ще бъде ролята му до основните пойнт гардове на Маверикс в лицата на Лука Дончич и Джейлън Брънсън, които се справят страхотно тази година. 28-годишният нов гард на Далас се отчиташе с по 12.6 точки, 4.7 борби и 5.8 асистенции до момента през сезона. Кариерата на Бертанс пък не върви по начина, по който трябваше да тръгне след петгодишния договор на обща стойност $80 милиона, който бе подписан от крилото преди две години. Показателите му обаче през тази година сочат 5.7 точки при 31% стрелба от тройката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация