Защитник на Левски отхвърлил две оферти, готов да е резерва

07:26
Защитник на Левски отхвърлил две оферти, готов да е резерва

Иван Горанов е отказал две предложения за пролетта и по всичко личи, че ще остане в Левски, макар че се очертава да бъде резерва на "Герена" преди подновяването на шампионата. Първата опция за левия защитник е била Локомотив (Пловдив). Той вече игра на "Лаута" през сезон 2016/17 и записа 29 мача за първенството с черно-бялата фланелка. Сега обаче Горанов е отхвърлил предложението на "Смърфовете" да доиграе сезона в състава на Александър Тунчев.


Втората опция също е от бивш отбор на защитника. Офертата е от Берое, където Иван Горанов игра от 2011 до 2013 година и записа 35 мача със зелено-белия екип. Любопитното е, че сега предложението идва от треньора, който и тогава бе в Берое - Петър Хубчев. През 2011 година Горанов отиде в Стара Загора без пари, като добавка в сделката за Тодор Христов. Тогава спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо плати откупната клауза за крилото в размер на 200 хиляди лева. Треьнорът на Берое Илиан Илиев обаче поиска да избере и един играч от школата на "сините" и се спря именно на Горанов. А по-късно старозагорци бяха водени от Петър Хубчев, който е поискал и сега да вземе играча. Същият треньор работи с Горанов и при престоя си на "Герена". В Левски Хубчев не пожела да пусне Иван в унгарския Ференцварош, въпреки че офертата бе добра и за клуба и за играча. Но тогава на "Герена" имаха пари и не бързаха да продават.


В момента Иван Горанов е собственост на Шарльороа, а белгийците, които през 2020 година го купиха за 150 хил. евро, не го пускаха в игра и впоследствие го дадоха под наем на Левски, без да искат пари, като "сините" единствено плащат заплатата му. И в Локо (Пд) и в Берое му предлагат два пъти по-малко от това, което той взима на "Герена" в момента.


Повече от ясно е, че на поста ляв краен защитник при Станимир Стоилов ще бъде новото попълнение Цунами, а втора опция ще бъде младият Патрик-Габриел Галчев.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация