Може ли Левски да изпадне?

09:15
Може ли Левски да изпадне?
До къде ще стигне свободното падане на Левски? А може ли "сините" да играят следващата есен в "Б" група? След поредицата слаби резултати на шампионите мнозина, които не са съвсем навътре във футбола, се запитаха дори и това, пише "24 часа".

Казанската афера роди поредица вицове, бисери и афоризми за Левски. Нетипично лошият старт в първенството добави нови. От всеки ъгъл се чуват подмятания от типа: "Без изненади премина 9-ят кръг в "А" група - петият (Берое) би деветия" и "Опашкарското дерби между Спортист Своге и Левски в неделя бе изтеглено с половин час по-рано".

По-мащабното злорадстване от "врагове" доведе и до заключения: "Тези май наистина могат да изпаднат." Всеки разумен човек в България би отсякъл на секундата: "няма шанс". Вероятно би бил готов да заложи 100 000 лева срещу само 100 от друг, вярващ, че шампионите могат да идат в "Б" група. И 99,999 процента би спечелил стотачката.

Простите сметки показват, че за да заиграе от следващото първенство в компанията на Ботев Криводол, Септември Симитли и други подобни колоси от Западна България, тазгодишният първенец трябва да натрупа поне още 4-5 пъти по толкова загуби, колкото имат досега. В момента Левски има 4 поражения, 10 точки и е на 9-о място. Изпадат три отбора.

Едно е ясно - за сигурно оставане в "А" група на Левски според историческата статистика за периода, откакто се играе в този формат и от 16 отбора, ще са нужни точки поне колкото годините на Гонзо - 33.

Това показва справка с крайните класирания в последните шест шампионата, които се провеждат по сегашната схема с 16 отбора, три от които изпадащи. С най-голям актив - 32 точки, отпада Видима Раковски през сезон 2004/2005. Тогава заветните 33 завоюват Пирин Благоевград и Родопа Смолян и оцеляват. Тоест от 22 мача на Левски трябват поне 21 точки, а оттам - каквото може повече.

И въпреки това е интересно да се анализира ситуацията на "Герена". Защото "сините" не са завършвали след шесто място никога в своята история.

А в момента са девети и програмата им не е никак лесна. Предстои им гостуване на Спортист в Своге. А градът на Христо Йовов няма да се остави без бой да бъде превзет от Бижутера. "Шоколадите" ще гонят психологическо възраждане, за да не се превърнат в асансьор - току-що се изкачили и веднага изпаднали от "А" група. Следва един от тъй наречените в кърпа вързани мачове на Левски - домакинство срещу Локомотив Мездра. Всъщност този двубой и срещата с Монтана на "Герена" са единствените от графата "сигурни" до Нова година. Другите битки вкъщи са срещу неудобния Черно море и готовия на всичко за евровиза Литекс.

Останалите две визити пък са на можещия да сюрпризира всеки Пирин и Сливен, който ще воюва с всички сили за мястото си в елита. Трудно е да се прогнозира колко точки ще спечелят левскарите в тези седем мача, но налице са доста предпоставки да губят.

От 15-е им сблъсъка през пролетта се откроява тежка серия от пет поредни мача от типа "всеки може да бие". Тя започва с гостуване на Литекс в 18-я кръг. Идват столични дербита със Славия, Локомотив и ЦСКА, а за десерт - пътуване до Бургас за среща с хита Черноморец Бургас. Ще има и неприятни визити на Черно море и Берое. Ще се гостува и на Локо Мездра и Монтана. И то към края на кампанията, когато може да се решава оцеляването на някой от двата тима.

Големият въпрос всъщност е ще играят ли "сините" в евротурнирите. Към момента имат 10 точки и изостават на още 10 от третото място. Ако погледнем към класирането в челото в последните шест сезона, до Европа с най-малко точки се е добрал Локомотив София - 54. От същата справка става ясна също голямата вероятност Левски да не е шампион, дори и да спечели 66 точки от всички оставащи 22 мача. В три от годините шампионът е с над 76 точки. А вече говорихме за тежката програма на "сините", която поставя на карта участието на клуба дори в Лига Европа. Спасителен вариант е спечелване на купата на България. Тоест засега ситуацията звучи по-скоро така - Европа или през купата, или през крив макарон.

А прецедентът Левски вън от евротурнирите не се е случвал от точно 20 години. През сезон 1989/1990 "сините" остават четвърти в "А" група. През следващата година са на прага на нов провал - записват най-слабото си класиране в елита - шесто място, но изстрадват евровиза с триумф за националната купа.

Към онзи сезон с шестата позиция за Левски ни връща и още една препратка - през есента за тогавашния шампион Етър Велико Търново рита Краси Балъков. Втори тогава остава ЦСКА. В момента Бала и неговият Черноморец водят битка за върха отново с "армейците". За какво ще се бори Левски, е ясно - за повече победи. Остава да разберем колко ще постигнат и за какво ще им стигнат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

liverpool18
21.10.2009 16:23

Да изпедне ли? Не.Дори очаквам да ги "добутат" до ЕКТ.Не забравяйте че тук има много пари за пране. *sad*

lubo_309
21.10.2009 16:23

Да може би 60% от феновете в страната подкрепят WСКА, но не забравяйте, че 35% от населението на България не живее в страната, а в София, а от него 80% са левскари! Иначе незнам защо ние да сме с промити мозъци, а вие да не сте? Все пак не ние подкрепяме отбор създаден по подобие и с името на някакъв чуждестранен отбор. Не ние подкрепяме всеки мач чуждестранен отбор само и само българският Левски да падне. Но това е нормално все пак вие сте сателит на съветския футбол, а ние сме "гадни капиталисти"!!!

ZIZU_
21.10.2009 15:12

Може ли Левски да изпадне?По тъп въпрос не бях чувал.Тва е все едно да питам "Може ли ЦСКА да стане шампион"...

Cris_7
21.10.2009 14:51

левски - най-смешният отбор! Имат право да бият некой мач *wink* *lol* *lol*

don_diego_89
21.10.2009 14:31

AiVaRlL, в сегашния формат на ШЛ БЕ ОХЛЮВ, а не когато си бил в на бащати детсвената пишка *lol* ivo575, поредния сополанко... дечко ЛЕВСКИ ИГРА ЧЕТВЪРТ ФИНАЛ ЗА УЕФА БЕ, А СЪЩАТА ТАЗИ ГОДИНА турците бяха на четвърто място в групата *lol*
Най-добрите ги мразят само нещастниците!!! и за слепите е ясно комбината между плешивия сливенски мърлю, мировянския тек ташак и балъка от удавниците, но пак ще целунете синия КУР ВСИЧКИ(както винаги)

Chesimen
21.10.2009 14:28

ами ако го няма подуянското бфс и другите всички печално известни сини мафиотчета и ако се играе честно - лефски със сигорност ще е на последно място което автоматично какво означава ????? но все пак старите хора са казали "Бог забавя но не забравя"

nIkItyYy_yYy
21.10.2009 14:25

Лефски в момента са мн зле ..... за изпадане незнам но и до там май ше стигнат *lol*

AiVaRlL
21.10.2009 14:25

имаме 25 участия в КЕШ ако не вярваш да си си купил книшката на ШЛ от ПРо БГ и на на не напразно сме най успешни БГ отбор в Европа и има 31 титли 2 полуфинала за КЕШ 4 четвъртфинала и един полуфинал за КНК

ivo575
21.10.2009 14:25

don diego я не се отваряи толкова се пак цска са излизали от групите а вие се си седите на 4 място

don_diego_89
21.10.2009 14:23

AiVaRlL, когата влезнете вие в ШЛ ела ми се обади чорбарЮ *lol*

AiVaRlL
21.10.2009 14:22

левски за изпаднат щуротии цскарсъм ама си помислета това дали е възможно не разбира се левски има трятт още не повече от 15 точки или по малко да оцелеят че някой отбори няма да земат и 20т за това няма смисъл от тази тема

don_diego_89
21.10.2009 14:21

Махнаха ми коментара *lol* Нотлай, проучването показа, че ЛЕВСКИ Е С НАЙ-ГОЛЯМ БРОЙ ФЕНОВЕ!!!.... мини на по-силни хапчета, тези не ти действат... напоследък само глупости приказваш и супер неадекватни изказвания имаш. От думите си личи, че искаш да се правиш на интелигентен и умен, но БЕЗ УСПЕХ... лъха яко посредсвеност от теб

AiVaRlL
21.10.2009 14:20

don_diego_98 ТИХО малко че видяхме кой направи за срам цяла България в ШЛ сами дет вленахте да позорите БЪЛГАРИЯ!!!

jaws
21.10.2009 14:17

Ако Левски изпаднат в "Б" група ще е най-добрата новина за цяла България. *beer*

lucky_79
21.10.2009 14:08

Май наистина има,много болни мозъци,за да измислят и задават такива тъпи и олигофренски въпроси *lol* Само Левски *thumb_up*

chelsea_fan13
21.10.2009 14:07

сигурно изпадане на говедата и приятни загуби и във Б група *joking* *stop* *sick* *lol*

Jurka5
21.10.2009 13:25

Абсолютно съгласен съм с okocha!!!Абсолютно безмислена и тъпа тема!!ЛЕВСКИ и Цска е невъзможно да изпаднат!!!Notlike сигурен съм,че няма такава статистика и си говориш колко да стане спора..като всеки фен на Цска по-здравомислещ ще ти каже кои са повече..Питай дядо ти,баща ти,разбира се да не е Левскар и ще видиш какъв отговор ще получиш! *thumb_up*

sexy_smarka4a
21.10.2009 13:22

незнам за изпадане ама нищто поецхе от 5 место немогат да напраят *smile* *thumb_up*

Notlike
21.10.2009 13:10

okocha, кажи на баща си, че е олигофрен, че ти е промил мозъка. "Левски е България , България е Левски. Мислите ли , че 3/5..". Левски е България - да, Васил Левски, а не ПФК 1914. България е България и нищо друго. Откъде знаеш, че 60% от феновете подкрепят Левски, след като проучване в страната показа повече фенове на ЦСКА, а и освен това подценяваш фенове на славни отбори като Локо СФ, Славия и добри тимове като Черно Море, Литекс и прочие. Демек казваш, че вие сте Богове, а другото не е важно? Промити мозъци, живеете в XXI век, но още нямат представа за живота *thumb_down* . Левски няма да изпадне, защото само 8 победи докрая ще им донесат спасението, пък и ако ще са в зоната на изпадащите - все някой ще им "клекне" срещу хубави парички.. и в Лига Европа ще се уредят чрез Купата, където могат да си купят мачовете.. лошото е, че ние, феновете живеем в един измислен свят, че българският футбол не може да стане по-добре, въпреки че вътрешно си го мислим. Може да стане, ако държавата стане по-добре и се дават пари. Тогава ще можем да стигнем най-големия пазар за футболисти в света след Бразилия - сръбския! *thumb_up*

mari6a
21.10.2009 12:01

А бе вие нормални ли сте *wonder* Не знам кой е пуснал тази тема или статия , ама мисля ,че тоя дето я е пуснал или е дрогиран или не е добре с главния мозък *stop* Как ще стане това нещо направо не ми го побира ума. *erm* Левски в края на първенството ще бъде в челната тройка ,а пък и може да спечели и купата на България. *thumb_up*

durdorko
21.10.2009 11:44

замислете се това е НЕВЪЗМОЖНО.фен сам на Левси но помислете ще позволим ли да изпадне отбора ако трябва ще купим дял от акциите и такива глупости ама не е възможно Левски да отпадне.все пак това 1 от най големите клубове в бг пак и може Батков да земе да купи мачове кат от миналич полусезон и нещата ще се оравят *thumb_up*

krasenco
21.10.2009 11:42

Левски ще завърши някаде на 5-о място най-вероятно.Вероятно обаче ще ги уредят да спечелят купата!Това е България,няма какво да се заблуждаваме!Няма как Левски или Цска да отпаднат или да не играят в Европа!

TraNce_Maniak
21.10.2009 11:15

''в компанията на Ботев Криводол, Септември Симитли и други подобни колоси от Западна България, '' *lol*

okocha
21.10.2009 10:52

Дали може Левски да изпадне в Б група. Пълните сайта с тъпите си и необмислени теми. Левски е България , България е Левски. Мислите ли , че 3/5 от феновете в страната ще оставят Батков пише и да очерня с главни букви историята на Левски. Очаквам след още 2 максимум 3 поредни слаби мача на сините Батков да си стегне куфарите и да подари отбора. *angry*

Naiki_14
21.10.2009 10:52

Фен сам на Левски но изпадането е напълно вероятно *beer*

bobifootball
21.10.2009 10:17

Самият факт, че се пише статия в която ни уверяват, че е практически невъзможно Уефцки да изпадне е достатъчен да ни подскаже за какъв Европейски колос иде реч. *lol*

angelcho95
21.10.2009 10:11

това чее в криза незначи че ще изпадне.аз смятам че няма да изпадне *thumb_up*

don_diego_89
21.10.2009 09:44

Много смешна и противна статия *angry* Пишете за ЛЕВСКИ БЕ ПАЛЯЧОВЦИ, а не за някой махленски отбор!!! Ей, това журналистите сте много големи утрепки *lol* Левски ще завърши Втори след чорбата!! и тогава ще си заврете статиите в АН*СИТЕ *thumb_up*

Last_Samurai
21.10.2009 09:39

Не съм фен на Левски нито пък на ЦСКА, но искам да кажа ,че първенството ни е толкова слабо ,че Левски ,колкото и да падат ,все ще се намери някой по-слаб ,че Левски да оцелеят. Дори да допуснем ,че ще загубят още 3-4 мача(максимум , все пак са настоящия шампион) Имат шансове за евротурнирите. Феновете им няма кво да се ядосват и протестират , те са си виновни. Знаят възможностите на отбора ,а поставят високи очаквания и карат играчите да играят под стрес.