Милан съсече Интер в "Дерби дела Мадонина" и завърза борбата за титлата

22:51
Милан съсече Интер в "Дерби дела Мадонина" и завърза борбата за титлата

Милан възтържествува в Дерби дела Мадонина, след като спечели с 2:1 над Интер в сблъсъка помежду им на „Джузепе Меаца“ от 24-ия кръг на Серия "А". „Нерадзурите“ взеха аванс след гол на Иван Перишич (39’), но „росонерите“ осъществиха бърз обрат чрез две попадения на Оливие Жиру (75’, 78’) и така стигнаха до ценна победа в борбата за Скудетото. В самия край на мача Тео Ернандес беше изгонен с директен червен картон.

Симоне Индзаги направи само една промяна в своя стартов състав. Става въпрос за Дензъл Дъмфрис, който се появи на мястото на Матео Дармиан на десния фланг. Така двамата в нападение отново бяха Един Джеко и Лаутаро Мартинес. 

Колегата му Стефано Пиоли обаче предприе повече промени – четири. Като опорен халф този път стартира Исмаел Бенасер вместо Раде Крунич, а друг завърнал се футболист от Купата на африканските нации – Франк Кесие, беше в ролята на плеймейкър вместо Браим Диас. По десния фланг Алексис Салемакерс беше предпочетен пред Жуниор Месиас, а на върха на атаката контузеният Златан Ибрахимович беше заменен от Жиру.

Първото по-интересно положение дойде в 10-ата минута, когато Дъмфрис беше точен с глава, но голът му не беше зачетен заради засада на асистиралия му Иван Перишич. Минута по-късно Марсело Брозович стреля отдалече, като топката рикошира в рамото на Пиер Калюлю, но Майк Менян успя да я улови. В 21-ата минута "росонерите" поискаха дузпа за игра с ръка на Алесандро Бастони, но съдията прецени, че няма основания за такова решение. В 26-ата минута Николо Барела отправи силен удар, който профуча покрай вратата. Две минути след това Дъмфрис получи отлична възможност да открие резултата, но Менян с блестяща проява спаси неговия изстрел. 

В 35-ата минута играчите на Милан най-после застрашиха противниковата врата, след като Самир Ханданович отрази далечен снаряд на Сандро Тонали, а секунди по-късно удар на Рафаел Леао беше блокиран за корнер. "Нерадзурите" отговориха с шут от разстояние на Лаутаро, като Менян изби топката в корнер. При последвалото му изпълнение Хакан Чалханоолу центрира право към непокрития Перишич, който от воле прати топката в противниковата мрежа за 1:0. В добавеното време на първата част Менян излезе от наказателното си поле, за да избие топката от краката на Чалханоолу, а секунди по-късно я улови след удар на Джеко.

В 50-ата минута Тонали отправи далечен удар и си спечели само корнер. След неговото изпълнение резервата Месиас опита изстрел, който обаче беше блокиран от негов съотборник. В 62-ата минута Барела пробва шут от разстояние, като топката рикошира в гърба на Алесио Романьоли за корнер. В 65-ата минута Леао получи възможност да стреля, но ударът му беше разочароващ. Натискът на "росонерите" даде резултат в 75-ата минута. Тогава Жиру отне топката от резервата Алексис Санчес и постави началото на атака за неговия тим. Така Тонали намери резервата Браим Диас, чийто пас претърпя рикошет, но топката продължи пътя си и беше засечена с шпагат на Жиру, с което французинът изравни резултата. 

Само три минути по-късно нападателят отбеляза втория си гол в мача, след като в наказателното поле получи топката от Давиде Калабрия, завъртя се и нанесе удар, с който направи обрата в двубоя пълен. В оставащото време "нерадзурите" се опитаха да избегнат загубата, но така и не стигнаха до втори гол. Секунди преди края на мача Тео Ернандес извърши много груб фал срещу Дъмфрис и така получи директен червен картон. Въпреки това именно неговият отбор празнуваше след последния съдийски сигнал.

С този успех Милан си върна поне временно второто място в класирането, събирайки 52 точки в актива си и се доближи само на точка от лидера Интер, който обаче е с един изигран мач по-малко. След няколко дни и двата тима ги очакват четвъртфинални сблъсъци за Купата на Италия – „нерадзурите“ са домакини на Рома във вторник, а „росонерите“ приемат Лацио в сряда.

ИНТЕР - МИЛАН 1:2

1:0 Перишич (39')
1:1 Жиру (75')
1:2 Жиру (78')

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоолу, Перишич, Джеко, Лаутаро;

Милан: Менян, Калабрия, Калюлю, Романьоли, Ернандес, Тонали, Бенасер, Салемакерс, Кесие, Леао, Жиру;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари