Потвърдена информация: Луис Диас e играч на Ливърпул

17:06
Потвърдена информация: Луис Диас e играч на Ливърпул

Ливърпул потвърди официално привличането на Луис Диас от Порто. Колумбийският национал е подписал договор до 2027 г. и ще носи номер 23 в новия си клуб. Мърсисайдци ще платят за него 45 милиона евро плюс 15 милиона в бонуси, ако те бъдат изпълнени. Диас има нужда от работна виза, за да влезе във Великобритания. Той ще пристигна не Острова най-рано в края на следващата седмица.

В момента Диас е в Аржентина, където е следващият мач на Колумбия от световните квалификации. Именно там той премина медицинските прегледи преди да подпише договора си с мърсисайдци. Оферта за крилото имаше и от Тотнъм, но след предложението на Ливърпул играчът изрази желание да заиграе на "Анфийлд". Мърсисайдци следяха Диас от известно време и планираха да го привлекат през лятото, но трябваше да действат бързо, за да го изпуснат.

"Не мога да съм по-щастлив, че успяхме да реализира тази сделка и Луис пристига в Ливърпул. Той е играч, който е жаден за успехи и знае как да се бори за това, което иска. Той е боец, няма съмнение. Той е способен отборен играч, който постоянно преследва целите", бяха първите думи на Юрген Клоп за новото попълнение на Ливърпул.

"Винаги съм вярвал, че през януари се привличат играчи, които искаш да вземеш през лятото и такъв е случаят и с Диас. Той е изключителен играч, когото следяхме от много време. Когато играхме срещу Луис по-рано този сезон, видяхме колко е опасен, колко е бърз и какъв манталитет има, за да помага на отбора си", допълни той.

Диас, който наскоро навърши 25 години, играе в Порто от 2019 г. Португалците го привличат от колумбийския Атлетико Жуниор. Още в първия си сезон на "Драгао" той печели дубъл, след като Порто взима титлата и Купата на страната. Крилото изигра 125 мача за Порто, в които отбеляза 41 гола. Дебютира за Колумбия през 2018 г., като вече има 32 мача и 7 гола. Става голмайстор на Копа Америка 2021 заедно с Лионел Меси, след като и двамата реализират по 4 попадения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация