КДБ изравни рекорд по асистенции на Бекъм

08:36
КДБ изравни рекорд по асистенции на Бекъм

Кевин де Бройне вече няколко години е двгателят на Манчестър Сити, с чийто екип спечели множество трофеи за 6 години и половина на „Етихад“. Въпреки че е доказал, че може да вкарва редовно и то във важни мачове, както се случи наскоро при победата над Челси във Висшата лига с 1:0, белгиецът е направил асистенциите своя фирмен специалитет.


Откакто пристигна в Манчестър, той постоянно е сред лидерите по голови подавания в първенството. В двубоя срещу Саутхемптън, в който „светците“ прекъснаха победната серия на тима на Пеп Гуардиола и стигнаха до 1:1 срещу шампионите, Де Бройне изравни рекорда по асистенции не на кого да е, а на Дейвид Бекъм.


Легендата на Англия прави 80 асистенции в периода 1995 – 2003 г. С подаването си към Аймерик Лапорт в мача срещу Саутхемптън, Де Бройне закръгли сметката си на 80 асистенции във Висшата лига от 2015 година насам и по този начин изравни рекорда на Бекъм. Любопитното е, че белгийският плеймейкър го направи за 68 мача по-малко от бившия футболист на Ман Юнайтед (194 срещу 262).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация