Апелират Бойко Борисов да отнеме лиценза на БФС

18:32
Апелират Бойко Борисов да отнеме лиценза на БФС
Ивайло Дражев е изпрати днес писмо до министър председателя на Република България Бойко Борисов относно не легитимното ръководство на футболната централа.

В обръщението си към премиера Борисов, Дражев апелира за отнемане незабавно държавната спортна лицензия, издадена на БФС, поради изтичане на мандата им и отказа им за свикване на редовен Конгрес съгласно устава на сдружението. Ето и пълният текст на писмото:

"До Бойко Борисов – министър председател, копие до Свилен Нейков и до всички медии открито писмо от Ивайло Дражев. Уважаеми г-н Борисов, В последните седмици и дни не легитимното ръководство на БФС, начело с така нареченият им президент непрекъснато прехвърлят вината за тяхната некадърност, некомпетентност и лакомия в полето на държавната власт – Министерски съвет и МФВС. Това звучи особено смешно и нагло в изказванията на хора, които единствени са получили от държавата по няколко милиона лева за модернизиране на базите си при това по най-непрозрачния и криминален начин. Подхвърляния от типа “държавата да не се меси, а да даде милиони и бази ...” показва истинската същност и нахалство на корумпираната футболна власт. Намерението на министерски съвет да предоставя правителствени имоти и резиденции на криминалното управление на БФС не е необходимото искане от страна на клубовете – членове на БФС. То по никакъв начин няма да подпомогне развитието на футбола, особено в детско-юношеската възраст, където е скъсана връзката от сегашните управляващи и където е необходима държавна подкрепа, но не чрез това ръководство на БФС. От днешна дата същото ползва абсолютно неправомерно държавна спортна лицензия, издадена от ДАНС заради корпоративни обвързаности и съдружие с предходната държавна власт в спорта. В тази връзка се правят многобройни внушения и медийни манипулации, че в близките дни самозабравилите се бивши футболисти в БФС ще получат съдебна регистрация. Това няма как да се случи в скоро време поради висящо исково производство, по гр.д. 48/2009 на СГС, предхождащо регистърното производство по фирменото им дело – 6746/1992 на СГС.
Апелирам към Вас освен за трайно уреждане на въпроса всички спортни имоти, в т.ч. държавни и общински, които трябва да са под юрисдикцията на един единствен юридически субект и на специален нов закон, да предоставите правителствените имоти в Бояна за ползване от детско-юношески лагери и формации, единствено организирани от МФВС до избора на легитимни органи на управление в сдружение БФС.
В допълнение моля, да отнемете незабавно държавната спортна лицензия, издадена на сдружение БФС, поради изтичане на мандата им и отказа за свикване на редовен конгрес съгласно устава на сдружението.
В тази връзка моля и да предприемете мерки по компетентност за сезиране на СГС, за свикване на редовен конгрес на БФС."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация