В Испания започна разследване срещу Джокович

06:47
В Испания започна разследване срещу Джокович

Властите в Испания са започнали разследване на обстоятелствата около пристигането на сръбския тенисист Новак Джокович в страната в края на м.г. 


Световният номер 1 е бил в Марбея, като е пристигнал на 31 декември. На 3 януари с полет от Дубай той пътува за Мелбърн, където визата му беше анулирана. 


При пристигането той е подал невярна информация, че не е пътувал в последните 14 дни преди идването си в Австралия. Джокович призна за грешката, като поиска извинение за своя административен сътрудник, който се объркал при попълването на декларацията. 


От 20 септември м.г. при влизане в Испания гражданите на Сърбия трябва да покажат сертификат за ваксиниране, с какъвто Джокович не разполага, тъй като е противник, или документ за медицинско изключение. Според информация на Кадено Копе, сърбинът не е показал нито един от двата документа, нито пък е търсил съдействие за издаването на втория от испанското посолство в Белград или Министерството на външните работи. 


Сега именно се изяснява как е бил допуснат на територията на Испания. В Сърбия също има напрежение около него, след като категорично стана ясно, че е нарушил правилата за карантина след излизането на положителния му тест за коронавирус на 16 декември. Това също е признато от Джокович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация