И Брайтън се оказа нерешима задача за Евертън

22:23
И Брайтън се оказа нерешима задача за Евертън

Брайтън изигра поредния си силен мач от началото на сезона и победи с 3:2 Евертън като гост в мач от 21-ия кръг на Премиър лийг. Това бе и трети пореден мач за футболистите на Рафаел Бенитес без победа. Головете в полза на “чайките” бяха дело на Алексис Мак Алистър (3’, 71’) и Дан Бърн (21’), а за “карамелите” с две попадения се отличи Антъни Гордън, но те се оказаха недостатъчни дори за точка в тази среща. Добрата новина за домакините бе завръщането на терена от първата минута на Доминик Калвърт-Люин, който не бе играл от август.

Гостите стартираха отлично срещата и откриха резултата още в 3-ата минута, когато центриране на Велтман намери Нийл Мупе, той отклони с глава и Алексис Мак Алистър прати топката в мрежата. Попадението бе разгледано с ВАР, но бе признато.

Футболистите на Греъм Потър удвоиха своя аванс в 21-ата минута след изпълнение на корнер, когато от близката греда Енок Мбепу отклони кълбото, за да може Дан Бърн на втора греда напълно необезпокояван да отбележи за втори път.

Само минута след това именно Мбепу връхлетя върху Антъни Гордън в наказателното поле на гостите при създадена суматоха пред Робърт Санчес. То бе преразгледано от Джон Бруукс, които посочи бялата точка. Зад топката застана завърналия се след 127 дни Доминик Калвърт-Люин, но прати топката над вратата. В следващите минути до края на първото полувреме той бе замесен в още две опасни положения пред вратата на Брайтън.

Футболистите на Рафа Бенитес започнаха доста по-активно втората част и това даде реузлтат в 53-ата минута, когато удар на Антъни Гордън се отклони в тялото на бранител и влетя в мрежата на Брайтън за 1:2.

В следващите минути Евертън бе много по-активния тим и започна да атакува много по-често. “Карамелите” създадоха няколко по-интересни положения пред вратата на Робърт Санчес и изглеждаше така сякаш държат контрола в срещата. При една от по-редките си в тези минути атаки обаче Брайтън се възползва от грешка при изчистване на Майкъл Кийн и бързо разиграване прати топката в краката на Алексис Мак Алистър около дъгата, а той с много силен изстрел отбеляза третото попадение мрежата на Джордан Пикфорд в полза на “чайките”.

Само пет минути по-късно домакините се върнаха отново в срещата, когато центриране на Джонджо Кени от десния фланг намери отново нахлуващия Антъни Гордън и той отбеляза второто си попадение в двубоя. Именно Гордън пропусна отлично положение да оформи своя хеттрик в 88-ата минута, когато той постави крака си на пътя на едно центриране на Демарая Грей, но Дан Бърн изчисти. В последните няколко минути на двубоя Евертън направи всичко възможно да се добере до равенството, но няколкото създадени по-интересни положения така и не доведоха до гол.

С тази победа Брайтън е на 8-о място с 27 точки от 19 мача, а Евертън е с 19 точки след 18 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация