Брентфорд с минимална победа над Астън Вила

22:08
Брентфорд с минимална победа над Астън Вила

Брентфорд прекъсна серия от три поредни поражения в Премиър лийг, след като стигна до обрат и победа с 2:1 като домакин на Астън Вила. Бирмингамци поведоха с гол на Дани Ингс (16'), но в края на първото полувреме Йоан Уиса (42') изравни резултата. Седем минути преди края на мача Мадс Рурслев, който асистира за първия гол на Брентфорд, донесе победата на тима на Томас Франк. За Вила това бе втора поредна загуба.
    
В състава на "пчеличките" имаше две промени в сравнение с двубоя с Манчестър Сити. Кристиан Ньоргор и Серхи Канос започнаха за сметка на Баптист и Томпсън. Янелт и Айер останаха сред резервите, а Мбемо не бе в групата.

Стивън Джерард се завърна на пейката, след като пропусна мача на "Боксинг дей" срещу Челси заради положителен резултат на теста за коронавирус. Бившият капитан на Ливърпул извърши три корекции. Макгин, Хаус и Траоре стартираха за бирмингамци. Мингс бе наказан, Сансон остана на пейката за началото, а Оли Уоткинс бе извън групата. 

Дани Ингс пропусна една ситуация, но при втората бе перфектен. Бившият нападател получи чудесно извеждащо подаване от Бундия в 16-ата минута и с прецизен удар в далечния ъгъл откри резултатa, вкарвайки първия си гол от средата на октомври.

Астън Вила доминираше през по-голямата част от първото полувреме, но домакините успяха да изравнят резултата три минути преди почивката след страхотен изстрел на Уиса от 20-ина метра.

През второто полувреме и двата отбора имаха шансове да стигнат до победата, но това успя да направи Брентфорд. В 83-тата минута отбраната на Вила на реагира добре, Баптист запази топката във владение на домакините, след което пусна настрани към Мадс Рурслев. Първият му удар бе избит, но след това топката отново стигна до датчанина, който отбеляза дебютното си попадение в Премиър лийг, с което донесе и трите точки на Брентфорд.

До края Алваро Фернандес направи три спасявания, с които съхрани аванса на "пчеличките".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация