Григор може да започне годината срещу Мъри

18:52
Григор може да започне годината срещу Мъри

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще се изправи срещу трикратния шампион от "Големия шлем" и бивш световен номер 1 Анди Мъри в първия си мач за 2022 година, стига преди това шотландецът да елиминира Факундо Банис в откриващата фаза на турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн.

Надпреварата ще се проведе между 4 и 9 януари и като трети поставен в основната схема Димитров пропуска първия кръг, за да се включи направо във втория. Всички фенове на тениса се надяват той да се изправи за 12-и път в кариерата си срещу Мъри, срещу когото има три победи - на "Мастърс"-а в Синсинати през 2016-а, в Акапулко през 2014-а и най-известния успех на четвъртфиналите на "Уимбълдън" 2014.

Изненадващо или не, двамата не са се срещали от финала в Пекин през 2016-а, когато двукратният олимпийски шампион побеждава с 6:4, 7:6(2).

Водач на схемата в Мелбърн е Рафаел Надал, но Димитров е в другата половина, оглавявана от Райли Опелка, когото евентуално може да срещне на полуфиналите. Ако победи Мъри или 76-ия в света аржентинец Банис, то Димитров ще играе на четвъртфинал срещу някого измежду Ботик ван де Зандсхулп, Адриан Манарино, Макендзи Макдоналд и Петер Гойовчик.

Григор отново ще си партнира на двойки в Мелбърн с Давид Гофен, а първият им сблъсък е с тандема Ботик ван де Зандсхулп и Матве Миделкооп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация