Почина Калисто Танци

16:52
Почина Калисто Танци

Италианският бизнесмен Калисто Танци e починал в първия ден на новата година. Причина за смъртта на 83-годишния бос на фалиралия концерн "Пармалат" е пневмония, съобщават медиите на Ботуша. 

Танци е известен на футболния свят като бивш собственик на Парма, където в средата на 90-те години играе българската суперзвезда Христо Стоичков. През лятото на 1995 г. тогавашният шеф на Парма плаща 12 милиарда лирети на Барселона за актуалния носител на "Златната топка", като Стоичков подписва с "дуковете" за три сезона. След 31 мача и седем гола при италианците обаче Камата се завръща на "Камп Ноу" през следващото лято. 

С името на Танци се свързват големите успехи на Парма в края на миналия век, когато клубът от "Енио Тардини" печели КНК (1993), Суперкупата на Европа (1993) и Купата на УЕФА (1995, 1999). През 1997 г. "джалоблу" остават на две точки от шампионската титла в Серия "А". През 2003 г. обаче се стига до банкрута на "Пармалат" за милиарди евро, което довежда до края на златния период за Парма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация