Отлично начало на новата година за Уест Хям

21:44
Отлично начало на новата година за Уест Хям

Уест Хям започна отлично новата година, след като спечели с 3:2 гостуването си на Кристъл Палас. Микаел Антонио и Мануел Лансини вкараха два гола в рамките на две минути в средата на първото полувреме, а в добавеното време на първата част Лансини добави още едно попадение. "Орлите" създадоха доста положения и удариха две греди преди почивката. Седем минути преди края Одсон Едуард върна малките надежди на домакините, а Олисе се разписа в 90-ата минута, но за тима на Виейра не остана време за нещо повече.резултат 2:3 на "Селхърст Парк".

Отборът на Дейвид Мойс се върна на пето място, откъдето Тотнъм го бе изместил за кратко. "Чуковете" се доближиха на две точки от четвъртия Арсенал. Кристъл Палас е 11-и в класирането с актив от 23 точки.

Отборът на Патрик Виейра започна вихрено и имаше сериозно предимство в първите минути, като създаде няколко положения. Още във втората минута "орлите" можеха да поведат. Аю центрира за Шлуп, който бе на прекрасна позиция, но не успя да нанесе достатъчно прецизен удар и топката се удари в гредата. Атаките на домакините се редяха една след друга, а при следващата добра възможност Миливойевич стреля на сантиметри от дясната греда на Фабиански.

Постепенно играчите на Уест Хям започнаха да показват качествата си и да създават проблеми на защитата на съперника. В 15-ата минута Гуаита направи невероятно двойно спасяване, за да запази резултата. Той първо се справи с удар на Антонио, а след това, легнал на терена, успя да отклони топката, след като Банрама я насочи към мрежата с глава.

"Чуковете" нанесоха двоен удар в рамките на две минути. Банрама изпрати остро центриране, което стигна до Антонио и той засече топката в мрежата. След това Райс напредна и намери Лансини, който не остави шансове на Гуаита след силен удар от въздуха. Така за кратък период гостите си осигуриха добър аванс.

На Кристъл Палас му трябваха няколко минути да се оттърси от случилото се, но сравнително бързо тръгна отново в атаки. В 32-ата минута Аю проби отдясно и намери Едуард, той не успя да се разпише, а топката отиде в гредата, разходи се по голлинията и бе изчистена. Секунди по-късно Бентеке имаше възможност. Белгиецът се завъртя в наказателното поле и стреля ниско, но Фабиански успя да отрази.

Малко преди края на първото полувреме удар Уил Хюз мина опасно близо до лявата греда на гостите. В добавеното време "чуковете" стигнаха до трето попадение. В опи да овладее топката Миливойевич игра с ръка на границата на наказателното поле. След дълго спиране и разглеждане на ситуацията съдията прецени, че това е дузпа. Лансини бе точен от бялата точка и увеличи преднината на Уест Хям.

След почивката очаквано Палас бе по-активният отбор. Домакините правеха опити да се върнат в мача, но продължаваха да пропускат положенията си. В 55-ата минута Одсон Едуард засече центриране на Аю на далечната греда, но не и да прати топката във вратата.

Все пак "орлите" стигнаха до гол в 83-ата минута. Отлично центриране на Олисе бе засечено от Едуард и французинът отбеляза петото си попадение в първенството от началото на сезона. Попадението вдъхнови тима на Виейра да натисне, а влезлият като резерва Микаел Олисе се включи отлично. Французинът се разписа в 90-ата минута, след като негово центриране от фал не бе докоснато от нито един играч и обърка Фабиански. 

В добавеното време друга резерва Жан-Филип Матета можеше да изравни със задна ножица. След удара му обаче топката мина покрай дясната греда.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - УЕСТ ХЯМ 2:3

0:1 - Антонио (22')
0:2 - Лансини (25')
0:3 - Лансини (45+5')
1:3 - Едуард (83')
2:3 - Олисе (90')

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация