"Лисиците" надхитриха Ливърпул и ги отдалечиха от титлата

00:00
"Лисиците" надхитриха Ливърпул и ги отдалечиха от титлата

Ливърпул допусна втората си загуба в Премиър лийг от началото на сезона, след като отстъпи с 0:1 на Лестър на "Кинг Пауър Стейдиъм" в двубой от 20-ия кръг. Така мърсисайдци останаха на шест точки зад лидера Манчестър Сити, който при успех утре срещу Брентфорд може да се откъсне на върха с девет точки преднина, макар и с мач повече от Ливърпул и Челси. Само преди шест дни мърсисайдци и Лестър поднесоха истинско зрелища в сблъсъка си на "Анфийлд“ от 1/4-финалите на „Карабао Къп“. Тогава Ливърпул навакса изоставане от два гола и в крайна сметка спечели след изпълнение на дузпи. Днес тимът на Юрген Клоп имаше достатъчно шансове да спечели важните три точки, но "червените" пропуснаха доста ситуации. Най-чистите се откриха пред Мохамед Салах, който пропусна дузпа през първата част, и Садио Мане, който пропиля чиста ситуация точно преди Адемола Луукман да се разпише за Лестър в 58-ата минута. Голям принос за успеха на "лисиците" имаше и Каспер Шмайхел, който направи четири много важни спасявания. Така във втори пореден кръг Ливърпул не успя да стигне до победата в първенството, след като направи 2:2 с Тотнъм.

Мърсисайдци организираха първата опасна атака в четвъртата минута. Трент Александър-Арнолд разтегна с изключително подаване от десния към левия фланг, където Цимикас овладя и центрира към далечната греда. Там топката бе свалена към Жота, чиито изстрел от седем-осем метра бе блокиран от Ндиди.

В деветата минута Хендерсън опита много труден удар от въздуха, след който топката премина над вратата.

Ливърпул продължи да играе по-добре и да атакува масирано, с много играчи в противниковото наказателно поле. В 15-ата минута гостите получиха дузпа, след като Ндиди препъна Салах на около шест метра от голлинията. Египтянинът не изпълни добре наказателния удар и Шмайхел изби. Салах имаше шанс за добавка, но направи нов пропуск, след като ударът му с глава срещна напречната греда.

В 23-тата минута Шмайхел направи много важно спасяване, след като изби до близката греда центриране на Окслейд-Чембърлейн към Хендерсън, който не успя да засече топката, но така тя стана много трудна за вратаря. Датчанинът обаче отново бе на ниво.

Десетина минути след това за трети път Шмайхел бе последна пречка пред това Ливърпул да открие резултата. Неразбирателство между Ндиди и Томас даде шанс на Салах да стреля от няколко метра в близкия ъгъл, но Шмайхел изби. 

В 35-ата минута за първи път и домакините стигнаха до голова възможност. Варди направи добро двойно с Кастан, след което се озова на стрелкова позиция, но в последния момент Матип отклони в ъглов удар.

Две минути след това и Мадисън бе изведен добре от Варди, който като че ли преди това фаулира Цимикас, но сигнал не последва. Мадисън се забави, но все пак нанесе нещо средно между удар и центриране към Ихеаначо. Александър-Арнолд пресече.

В 43-тата минута пореден изстрел на Хендерсън профуча над напречната греда. 

В 55-ата минута Жота изведе по превъзходен начин Мане, който се опита да прехвърли Шмайхел, но заедно с това прехвърли и вратата.

Пропуските на Ливърпул бяха наказани три минути след това, когато Луукман се задържа добре топката в центъра, след което комбинира с Дюсбъри Хоу, който му върна. Луукман се справи с Матип и Ван Дайк и стреля в близкия ъгъл за 1:0. Така бившият нападател на РБ Лайциг се разписа само 150 секунди, след като влезе в игра на мястото на Ихеаначо.

В 86-ата минута Шмайхел направи поредно важно спасяване след удар на Ван Дайк в близкия ъгъл. 

Лестър: Шмайхел, Кастан, Амарти, Ндиди, Томас, Чъдури, Сумаре, Мадисън, Дюсбъри-Хол, Ихеаначо, Варди;

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Цимикас, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Фабиньо, Мане, Жота, Салах;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация