Лудогорец се разбра с треньора на Мура

07:22
Лудогорец се разбра с треньора на Мура

Лудогорец е много близо до подпис с нов треньор. Това е 50-годишният словенец Анте Шимунджа, който през годината водеше Мура. Специалистът вече е уведомил ръководството на настоящия си тим, че иска да продължи кариерата си в чужбина, а шефовете няма да му правят спънки в преследването на ново предизвикателство.


Засега от Мура запазват мълчание по темата, макар че още на 26 декември местните медии да гръмнаха с новината за напускането на Шимунджа и преминаването му в Лудогорец. Вече се появиха и повече подробности, като новината е потвърдена и от източник от клуба, чието име обаче не се назовава. Мениджърът на специалиста Адриан Алиай също потвърди за интереса на разградчани, макар и доста лаконично: "В момента всичко, което мога да кажа, е да потвърдя, че Лудогорец се интересува от Анте Шимунджа".


В Словения обаче твърдят, че Шимунджа вече е уточнил всички условия по договора си с Лудогорец, като срокът на контракта трябва да е до лятото на 2023 година, а в него има опция и за удължаването му.


В момента Анте е в България и вече е провел среща с ръководството на Лудогорец. Остава до часове да бъде обявен за нов треньор на тима. Така ще се увенчаят с успех преговорите между двете страни, които текат вече повече от месец.


Разградчани бяха в търсене на нов треньор, след като в началото на октомври освободиха литовеца Валдас Дамбраускас. Това се случи след загубата с 0:1 от Цървена звезда в двубой от груповата фаза на Лига Европа. Отборът бе поверен на Станислав Генчев, който за трети път застана начело на "Орлите". Бившият халф имаше шанс да си заслужи постоянен контракт, но под негово ръководство тимът не подобри представянето си. "Зелените" не спечелиха нито един мач в Лига Европа, а и в efbet Лига резултатите не бяха добри, като тимът завърши годината с две неприятни загуби с 3:5 от Пирин (Благоевград) в Разград и с 0:1 от големия конкурент за титлата ЦСКА - София.


В същото време Шимунджа идва със сериозна визитка. Той е ставал шампион на Словения с Марибор и Мура. Нещо повече - с втория тим извървява пътя от втория ешелон до златните медали. През лятото Мура и Лудогорец се срещнаха в квалификациите на Шампионската лига, като първият мач завърши 0:0, но в реванша "Орлите" спечелиха с 3:1 и се класираха напред. След това словенският тим продължи участието си в новия турнир Лига на конференциите, където макар да остана на последно място в групата си, хвърли една бомба, побеждавайки с 2:1 у дома Тотнъм. Именно тогава се появиха първите информации за интерес от страна на Лудогорец.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация