Мбапе спечели наградата за най-добър футболист на Глоуб Сокър

00:31
Мбапе спечели наградата за най-добър футболист на Глоуб Сокър

Френската суперзвезда във футбола Килиан Мбапе беше избран за футболист номер 1 в церемонията Globe Soccer Awards, която се организира от Европейската клубна асоциация (ЕКА) и Асоциацията на футболните агенти. 

По традиция призовете се раздават в арабското пристанище и топ-туристическа дестинация Дубай. Наградите се връчват в 10 категории, но често има и специални награди за определени постижения, както и за цялостен принос или пък за хора, които са допринесли с нещо за развитието на футбола през изминаващата година. 

Мбапе и Левандовски пристигнаха заедно в залата, като дори седнаха през две седалки заедно на първия ред. В крайна сметка 23-годишният френски футболист беше отличен като номер 1 през 2021-а година. А на Левандовски връчиха две награди. Едната е за голмайстор номер 1 на годината, а другата за зрителски симпатии от потребителите на приложението тик-ток. 

Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини беше отличен като най-добър сред хората, които дават наставленията от скамейката. Наградата му беше напълно заслужена, след като изведе Скуадра адзура до европейската титла, а освен това стана автор на рекордната серия без поражение за всички национални отбори. Награда имаше и за Кристиано Роналдо, който беше отличен за най-добър голмайстор като стрелец номер 1 в кариерата, а също така и като номер 1 реализатор за националния отбор на страната си. И в двете категории той подобри световните рекорди. Неговата награда се казва "Globe Soccer Суперголмайстор". 

Италия беше отличена като национален отбор номер 1 за 2021-а, а победителите в Шампионската лига Челси е най-добрият клубен отбор. Най-добър защитник стана очаквано Леонардо Бонучи. Лидерът в италианската отбрана заслужи приза с постоянното си представяне на високо ниво цялата година. Както и в анкетата на Франс Футбол, и тук номер 1 в женския футбол е избрана капитанката на Барселона и безспорно най-полезен състезател Алексия Путелеяс.

Специална награда за впечатляваща цялостна кариера беше връчена на бразилския гений Роналдиньо, който шокира публиката със супер-екстравагантен костюм и провокира водещите да искат награда за бразилеца и в раздел фешън-икона. Другите две награди, които бяха присъдени, са за най-добър спортен директор и за най-добър агент. Първата стана притежание на Чики Бегиристайн, който в момента управлява успешно английския шампион Манчестър Сити. Наградата при агентите пък взе Федерико Пасторело, който представлява интересите на белгийския нападател Ромелу Лукаку.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация