"Бих се доверил на Левандовски да стане премиер на Полша"

20:08
"Бих се доверил на Левандовски да стане премиер на Полша"

Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски има всички лични качества, за да бъде един бъдещ министър-председател на родината си Полша, смята бившият президент на баварския клуб Ули Хьонес. В броя от днес на популярното списание "Кикер" Хьонес похвали много Левандовски, определи го "като личност, която мисли много", а също така като "интелигентно момче" и "с ясна визия за света и живота". "Дори бих се доверил на Роберт да стане и премиер на Полша, ако влезе в политиката", казва още Хьонес. 

Списание "Кикер" определи Левандовски като Личност на 2021-а година, тъй като голмайстор той е човек на рекордите, а публичното му присъствие също го отличава от останалите и извън терена". 33-годишният поляк изпревари дълго стоящия на върха рекорд на Герд Мюлер от 41 гола отбелязани в рамките на една календарна година, след като 2021-а я завърши с 43. 

Бившият треньор на Байерн Мюнхен и сега национален селекционер на Германия Ханзи Флик беше носител на тази награда на Кикер за 2020-а година, а сега също поздрави Левандовски. "Той постави нови стандарти с головете и с играта си. Когато бях малко момче исках да имитирам най-добрите нападатели. Моят идол беше и си остава Герд Мюлер. Аз исках да вкарвам голове, да решавам мачове, исках просто да бъда Герд Мюлер. А Герд Мюлер за децата днес е Роберт Левандoвски", каза още Флик, който обаче вече в професионалната си кариера е играл като халф, а не нападател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация