Мо Салах напуска Ливърпул след мача с Челси

22:24
Мо Салах напуска Ливърпул след мача с Челси

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах ще е на разположение на Юрген Клоп за гостуването на Челси на 2 януари. Мърсисайдци са постигнали договорка с Футболната федерация на Египет нападателят да замине за Африка веднага след този мач. Салах ще напусне града на "Бийтълс" в посока Камерун, където националният отбор на Египет ще участва в Купата на африканските нации, която стартира на девети януари.

Все още не е ясно дали Садио Мане и Наби Кейта ще могат да играят срещу Челси или ще заминат за лагерите на националните отбори на Сенегал и Гвинея по-рано. Ситуацията с кадровите проблеми в Ливърпул обаче значително се подобрява. Очаква се Върджил Ван Дайк, Фабиньо и Къртис Джоунс, който дадоха положителни тестове за коранавирус и пропуснаха последните две срещи на тима, да бъдат на линия за гостуването на Лестър на 28 декември.

Промените, които прие правителството на Великобритания, може да позволят дори на Тиаго Алкантара да бъде на разположение за гостуването на Челси. Според новите правила периодът за карантина е седем дни, а не десет, както беше досега. Бившият халф на Байерн даде положителен тест няколко дни след първите трима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация