Саутхямптън задълбочи кризата в Уест Хям (видео)

22:11
Саутхямптън задълбочи кризата в Уест Хям (видео)

Саутхямптън поднесе една от изненадите в днешния традиционен и празничен кръг на Боксинг дей и взе пълния комплект от точки, след като надделя с 3:2 като гост на Уест Хям Юнайтед. За гостите точни бяха Мохамед Елиунуси (8’), Джеймс Уорд-Праус (61’) и Ян Беднарек (70’), а за лондончани се разписаха Микаел Антонио (49’) и Саид Банрама (64’). Това бе и “глътка въздух” за Ралф Хазенхютъл, чийто тим не бе печелил от началото на ноември, когато победи Астън Вила. За момчетата на Дейвид Мойс пък лошата серия продължава и те имат едва една победа в последните пет двубоя в Премиър лийг. 

“Светците” успяха да поведат още в 8-ата минута с първия си удар в очертанията на вратата чрез Мохамед Елиунуси. След попадението “чуковете” опитаха да наложат известен натиск, който обаче се изрази в няколко сблъсъка на играчи на тима с вратаря Фрейзър Фостър при центрирания в наказателното поле. След средата на полувремето футболистите на Ралф Хазенхютъл отново успяха да овладеят топката, а атаките им изглеждаха по-опасни от тези на домакините. 

Само от три минути имаше нужда Микаел Антонио, за да изравни резултата с глава след изпълнение на корнер, след като се появи на почивката от скамейката. В 59-ата минута Кевин Френд отсъди дузпа в полза на Саутхамптън за нарушение на Крейг Доусън срещу Армандо Броя. Зад топката застана Джеймс Уорд-Праус и отбеляза безапелационно за 2:1. Тяхната преднина обаче се задържа само няколко минути и в 64-ата Уест Хям отново достигна до равенството след хубав пас на Джаред Боуен в наказателното поле, където Саид Банрама прати топката в мрежата за 2:2. “Светците” нямаха намерение да се предават и само пет минути по-късно отново взеха преднина, след като Ян Беднарек засече центриране от фал и прати топката в мрежата на Фабиански за трети път. 

С този резултат Уест Хям вече е шести с 28 точки, но и два мача повече от Манчестър Юнайтед, който е седми, но има само точка по-малко. Саутхямптън е 14-и с 20 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация