Тотнъм с класика срещу Кристъл Палас (видео)

22:00
Тотнъм с класика срещу Кристъл Палас (видео)

Отборът на Тотнъм постигна безпроблемна победа с 3:0 при домакинството си на Кристъл Палас от 19-ия кръг на Премиър лийг.

След спокойна игра в първия половин час на мача, до края на първата част се разиграха най-интересните събития на терена. В 32-ата минута „шпорите“ проведоха отлична контраатака, при която Лукас Моура пусна пас към Хари Кейн, който с удара си даде аванс на своя тим. Това беше девето попадение за английския национал на Боксинг дей, с което изравни върховото постижение на Роби Фаулър. Само две минути по-късно Моура удвои преднината на домакините, след като засече с глава центриране на Емерсон. В 37-ата минута Уилфрид Заха изблъска Давинсон Санчес, заради което получи втори жълт картон и така остави гостите в намален състав. За нападателя това е пет червен картон като футболист на "орлите". През второто полувреме футболистите на Антонио Конте контролираха играта, като в 74-ата минута Хюн-Мин Сон оформи крайния резултат, след като успешно засече центриране на Моура.

Така Тотнъм се изкачи на 5-ата позиция в класирането, събирайки актив от 29 точки. Кристъл Палас е на 12-ото място с 20 спечелени пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация