ЛеБрон: Тазгодишната Коледна програма няма да бъде толкова звездна

13:54
ЛеБрон: Тазгодишната Коледна програма няма да бъде толкова звездна

Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс определи липсата на химия в състава на "езерняците" като основен проблем за колебливото представяне на тима през настоящия сезон. 17-кратните шампиони бяха смятани за основен конкурент за титлата преди старта на годината, но 33 мача по-късно нещата не изглеждат точно така, тъй като Лейкърс заемат шестата позиция в Западната конференция с негативен баланс от 16 победи и 17 загуби. Преди две нощи ЛеБрон и компания допуснаха четвъртата си поредна загуба, след като отстъпиха пред Сан Антонио Спърс със 110:138 в "Стейпълс Сентър".

"Не се нуждаем да сме в пълен състав, просто ни трябват още няколко играчи, които да се върнат в игра. Абсолютно всички баскетболисти в отбора ни, които разполагат с по-дефанзивни функции, са в COVID протоколите на НБА - Ейвъри Брадли, Кент Бейзмор, Тревър Ариза, Остин Рийвс. Това са всичките ни защитници. Имаме още няколко, но тези са основните.

Ако погледнем назад във времето, винаги сме имали отсъстващи играчи. В такива случаи просто сме намирали най-добрия начин, чрез който да печелим мачовете си, като това е пряко свързано с намирането на химия между отделните петици. Колкото повече минути прекараме заедно на паркета, толкова по-добри ставаме. Тази година нямахме никаква възможност да направим подобно нещо. Нямаме никаква химия на паркета, независимо каква е петицата ни, заради факта, че не сме прекарали достатъчно минути заедно. Каква е титулярната ни петица освен мен, Ръсел Уестбрук и Антъни Дейвис? Или мен и Ръс, или Ей Ди и Ръс. Защото и двамата с Дейвис ни нямаше известно време. Не знаем абсолютно нищо", заяви ЛеБрон на пресконференцията си след двубоя с "шпорите".

Отборът от Ел Ей ще опита да спре негативната си серия при домакинството на Бруклин Нетс идната нощ от 3:00 часа, като двубоят е част от традиционната Коледна програма на НБА. В нея обаче участие няма да вземат не само Антъни Дейвис от Лейкърс, така и Кевин Дюрант, Кайри Ървинг, ЛаМаркъс Олдридж, Джо Харис и Ди'Андре Бембри от състава на "мрежите".

"Това е мач, който и двата отбора ще искат да спечелят, независимо от обстоятелствата. Тези протоколи повлияха по възможно най-лошия начин на доста отбори от Лигата, така че тазгодишната Коледна програма няма да бъде толкова звездна, колкото в предишни години", добави Джеймс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация