Стойчо Младенов: Лудогорец не умеят да губят

19:00
Стойчо Младенов: Лудогорец не умеят да губят

Наставникът на ЦСКА София Стойчо Младенов даде мнението си след победата с 1:0 над Лудогорец в последната футболна среща за годината в българския футбол. Разликата в точките между двата отбора се стопи на само две в полза на разградчани, с което "червените" се върнаха в битката за титлата.

"Въпреки проблемите, отпадането на някои играчи, видях това, което исках. Проблемите ни съпътстват непрекъснато, откакто съм старши треньор на отбора. Успяхме да надиграем въпреки всичко противника и да вземем тези ценни три точки. Не забравяйте, че това е 33-ият мач за период от четири-пет месеца, това е огромно натоварване. Да прибавим и съдийските отсъждания - двоен аршин определено, нарушения отзад срещу Вион, при Матей веднага се показа картон, да не влизам в подробности, но това малко или много пречупва агресията ни, те падаха при най-малкото и винаги беше в тяхна полза. 

Накъса се играта, това убива красотата, трудно може да се играе така - при нас се показваха картони, при тях - не. Ние изиграхме обаче супер мач, трябва да ви кажа! Две точки са и много, и малко. Казвам много, защото те имат подкрепа на всички нива, всичко е в наш ущърб, с това мачкане се стига до период, в който се обезверяваш и отчайваш, но ние се озверяваме. 

Лудогорец не умеят да губят, свикнали са така, видяхте ли какви неща направиха, десет години е така. Който не издържа тук, не е за ЦСКА, тук винаги се борим за първо място. Дори да не успеем, имаме план за две години, да не забравяме това нещо. Когато ЦСКА загуби, критики, а когато Лудогорец загуби, медиен комфорт. Те са десет години шампиони, би трябвало и те да получават критики, какво като са Лудогорец?! 

Откакто съм влязъл, това изискваме и надграждаме, дори да не изпълним това, за две години трябва да изградим отбор, който да пречупи Лудогорец. Имам идея да повишим конкуренцията и ако ни се получат нещата, можем да пречупим Лудогорец още тази година. С ръководството не съм разговорял за раздяла с играчи, освен ако не дойде някакво извънземно предложение. Трудно е през зимата да вземем качество. Видяхте какво каза нашият собственик Гриша Ганчев - стадионът е неговата главна цел, ние имаме бюджет, с който трябва да се съобразяваме. През лятото вече ще можем да вземем каквото ни трябва във всяка една линия", каза Екзекутора на Ливърпул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация