Стеф Къри продължава да чупи рекорди в НБА

18:51
Стеф Къри продължава да чупи рекорди в НБА

Голямата звезда на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри продължава да чупи рекорди в Националната Баскетболна Асоциация. Гардът на “войните” отново се превърна в най-бързия играч в историята, достигнал до 150 отбелязани стрелби от далечна дистанция в редовния сезон.

Стеф се нуждаеше от само 28 двубоя, за да прескочи границата и да подобри своето собствено най-добро постижение, което беше поставено в 30 мача през сезон 2018/19. На трето място пък остава звездата на Бруклин Нетс Джеймс Хардън, който ниже 150 тройки в рамките на 33 срещи преди няколко години, когато още играеше за Хюстън Рокетс.

Както е известно, тази седмица Къри се превърна и във водач във вечната ранглиста за тройки в редовния сезон, след като най-сетне успя да измести Рей Алън в ранглистата. В момента 33-годишният лидер на Голдън Стейт и претендент за MVP наградата разполага с 2,982 точни стрелби зад дъгата, като се нуждае от още 18, за да стане първият играч в историята, прескочил кота 3,000.

През настоящия сезон Къри бележи средно по 5.4 тройки на мач, а процентът му сочи 39.8%, който всъщност е най-ниският в кариерата му, ако изключим сезон 2019/20, когато изигра само пет двубоя заради травма в китката. Плеймейкърът води Уориърс към втората позиция в класирането на НБА с баланс от 24 победи и 6 загуби след първите 30 мача от кампанията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация