Херта прекърши Борусия Дортмунд в зрелищен мач (видео)

22:27
Херта прекърши Борусия Дортмунд в зрелищен мач (видео)

Херта Берлин надви с 3:2 като домакин Борусия Дортмунд в мач от 17-ия кръг на германското първенство. Столичани изиграха много силно второ полувреме, в което реализираха три попадения срещу едно за съперника. "Жълто-черните" от Дортмунд имаха аванс от един гол в резултата на почивката, като негов автор бе Юлиан Брант в 31-ата минута. В 51-ата алжирският нападател Ишак Белфодил изравни, а в 57-ата Матиас Рихтер бе точен за 2:1. Отново Рихтер направи резултата 3:1 в 69-ата минута, а в 83-ата току-що появилият се на терена за водения от Марко Розе тим Щефен Тигес отбеляза гол, но гостите нямаха сили поне за равенство.

Този резултат оставя дортмундци на 9 точки от водача Байерн (Мюнхен), като Борусия (с 34 точки) все пак запазва втората си позиция в класирането. Херта пък се изкачи на 11-о място с 21 точки.

Марко Ройс направи два сериозни пропуска за Борусия в първите минути, а в 15-ата минута Мизиан Маолида вкара гол за Херта, но той бе отменен заради засада на Ишак Белфодил. До анулираното попадение се стигна след грешка на Махмуд Дахуд, който подцени ситуацията и пробва триково отиграване с пета, а това позволи на домакините да организират опасна атака отдясно, при която Маолида засече центрирането и порази целта, но заради минимална засада на намиращия се до него Белфодил резултатът в крайна сметка остана 0:0.
Юлиан Брант

В 31-ата минута Юлиан Брант получи топката в наказателното поле на Херта от Ерлинг Холанд и с техничен удар от ъгъла на вратарското поле изпрати кълбото в мрежата зад стража Александер Шволов.

Минута преди края на първата част Аксел Витсел почти от голлинията насочи топката във вратата на Херта за 0:2, но попадението бе отменено заради засада на белгийския халф.

Шест минути след паузата Ишак Белфодил демонстрира завидна бързина, напредна в половината на гостите, навлезе в наказателното поле и с хладнокръвен удар по земя преодоля вратаря Марвин Хитц - 1:1.

В 57-ата минута Матиас Рихтер с блестящ изстрел от границата на наказателното поле опъна по красив начин мрежата зад безпомощния Марвин Хитц и берлинчани направиха обрат в резултата.

В 60-ата минута гол на Торган Азар за Борусия бе отменен заради засада, а в 69-ата Рихтер покачи на 3:1. Той направи добавка от границата на наказателното поле, след като първоначално Хитц бе парирал изстрел от близка дистанция и от въздуха на Белфодил. При шута на Рихтер обаче стражът не съумя да стори нищо. До цялата тази ситуация пък се стигна след грешка на гостите при изнасянето на топката.

Крайният резултат бе оформен от резервата за дортмундци Щефен Тигес, който в 83-ата минута с удар с глава вкара хубав гол, но това не стигна на Дортмунд дори за точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация