Ивелин Попов с гол при разгромна победа на Сочи над Спартак Москва

21:48
Ивелин Попов с гол при разгромна победа на Сочи над Спартак Москва

Отборът на Сочи разби Спартак Москва с 3:0 в домакинството си от 18-ия кръг на руската Премиер лига. Българският нападател Ивелин Попов бе един от героите за домакините. Той влезе като резерва в 67-ата минута и реализира втория гол в мача в 89-ата минута, като така наказа бившия си тим.

Сочи поведе в резултата в 28-ата минута от дузпа. Жоаозиньо стреля от фаул и защитник на стената докосна топката с ръка, а след разглеждане с ВАР съдията прецени, че това е нарушение и посочи бялата точка. Кристиан Нобоа реализира наказателния удар за 1:0.

В 65-ата минута обаче голмайсторът Нобоа извърши груб фаул и получи червен картон.

Дори и с човек по-малко домакините удвоиха преднината си. В 89-ата минута Кирил Заика бе изведен в наказателното поле и почти от аутлиния прати топката успоредно на голлинията, а Ивелин Попов отблизо засече за 2:0.

В добавеното време Максимилиано Кофрие задържа за ръката откъсващия се Никита Бурмистров и получи червен картон, като това бе втора дузпа за Сочи, а този път Артур Юсипов застана зад бялата точка и оформи крайното 3:0.

Така Сочи излезе 3-и във временното класиране с 31 точки. Спартак пък се срина до 9-ата позиция с 23 точки. Водач е Зенит с 38 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация