Днес стават ясни двойки в първия кръг на директните елиминации в Лига Европа

07:17
Днес стават ясни двойки в първия кръг на директните елиминации в Лига Европа

Днес предстои да бъде изтеглен жребият за първия кръг от фазата на директните елиминации в Лига Европа. В него ще вземат участие 16 отбора, а победителите от 8-те двойки ще се класират за осминафиналите на турнира. Място там вече си осигуриха тимовете, които спечелиха групите си. Това са Лион, Монако, Спартак (Москва), Айнтрахт (Франкфурт), Галатасарай, Цървена звезда, Байер (Леверкузен) и Уест Хам. 


В пресявките преди осминафиналите поставени ще са 8-те отбора, заели второ място в групите на Лига Европа, а непоставени ще са завършилите на трето място в групите си в Шампионската лига. 


Поставени отбори: Бетис (Испания), Брага (Португалия), Динамо Загреб (Хърватия), Лацио (Италия), Наполи (Италия), Олимпиакос (Гърция), Рейнджърс (Шотландия), Реал Сосиедад (Испания) 


Непоставени отбори: Аталанта (Италия), Барселона (Испания), Борусия Дортмунд (Германия), РБ Лайпциг (Германия), Порто (Португалия), Севиля (Испания), Шериф (Молдова), Зенит (Русия) 


Жребият не може да изправи един срещу друг отбори от една държава. Победителите ще бъдат определени в мачове на разменено гостуване, като поставените тимове ще са домакини в реваншите. Срещите ще се изиграят на 17 и 24 февруари. 


Жребият за осминафиналите в Лига Европа ще бъде изтеглен на 25 февруари, а мачовете от тази фаза ще се състоят на 10 и 17 март.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация