Днес се тегли жребият за осминафиналите в Шампионската лига

06:36
Днес се тегли жребият за осминафиналите в Шампионската лига

Днес от 13:00 часа в централата на УЕФА в Нион ще бъде изтеглен жребият за осминафиналите в Шампионската лига. Повечето фаворити преодоляха груповата фаза, но това не важи за Барселона. Каталунците няма да играят във фазата на директните елиминации за първи път от 21 години. Завръщането на Милан в турнира приключи безславно и “росонерите” ще трябва да се съсредоточат върху представянето си в Серия “А”. 


На осминафиналите ще има 4 отбора от Англия, 3 от Испания, по 2 от Италия, Франция и Португалия, както и по 1 от Германия, Нидерландия и Австрия. Любопитен факт е, че за първи път от създаването на Шампионската лига в групите имаше три тима, които завършиха с пълен актив от по 18 точки - Байерн (Мюнхен), Аякс и Ливърпул. Всички те ще бъдат в урната на поставените за жребия. 


Поставени отбори: Аякс (Нидерландия), Байерн Мюнхен (Германия), Ювентус (Италия), Ливърпул (Англия), Лил (Франция), Манчестър Сити (Англия), Манчестър Юнайтед (Англия), Реал Мадрид (Испания)  


Непоставени отбори: Атлетико Мадрид (Испания), Бенфика (Португалия), Челси (Англия), Интер (Италия), Пари Сен Жермен (Франция), Ред Бул Залцбург (Австрия), Спортинг Лисабон (Португалия), Виляреал (Испания) 


Осминафиналите ще се играят в два мача на разменено гостуване, като в реваншите домакини ще бъдат поставените отбори. Датите за първите мачове са 15/16/22/23 февруари, а за реваншите - 8/9/15/16 март. Отбори от една и съща държава и една и съща група не могат да играят един срещу друг.  


Жребият за четвъртфиналите и полуфиналите ще бъде изтеглен на 18 март. Финалът в турнира ще се състои на 28 май на “Газпром Арена” в Санкт Петербург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация