Байерн показа на Барса, че в момента са от различни вселени

00:04
Байерн показа на Барса, че в момента са от различни вселени

Байерн Мюнхен, който до момента е със стопроцентов актив в Шампионската лига, приема отбора на Барселона на "Алианц Арена" в двубой от последния кръг на група "Е".  Томас Мюлер откри резултата в 34-тата минута. Льорой Сане удвои в 43-тата. В 62-рата Джамал Мусила направи 3:0. 

Сблъсъкът е изключително важен за каталунците, които спорят с Бенфика за второто място. Възпитаниците на Чави Ернандес имат три варианта за продължаване напред. При победа се класират директно, при равенство или загуба обаче ще трябва да разчитат Бенфика да не спечели в домакинството си на Динамо (Киев). В момента каталунците имат две точки преднина пред Бенфика, а украинският тим е на дъното с едва една точка.

Юлиан Нагелсман спази обещанието си и заложи на възможно най-силния си състав, правейки едва две промени от дербито с Борусия (Дортмунд). Мусиала и Толисо стартират като дефанзивни полузащитници, Зюле започва на мястото на Люка Ернандес, а Левандовски отново води атаката на баварците.

Чави Ернандес залага на Усман Дембеле като партньор на Мемфис Депай в атаката на гостите. Жерард Пике и Френки де Йонг се завръщат сред титулярите, след като получиха почивка в двубоя с Бетис, в който се появиха едва в края. 

Стратегията на Чави работеше добре в началото. Каталунците пресираха много високо баварците, опитваха се да владеят максимално топката и да действат дисциплинирано. Двубоят бе равностоен и до 28-ата минута на практика не станахме свидетели на интересни положения. Тогава Мюлер успя да се откъсне отляво, след което опита да намери на далечната греда Левандовски, но в последния момент Тер Стеген успя да докосне топката, която след това чукна и крака на поляка и излезе в аут. 

Лошата новина за Чави бе, че Жорди Алба получи контузия и бе заменен принудително от Оскар Мингеса.

В 34-тата минута Байер поведе в резултата. Лева нахлу отляво, влезе е наказателното поле, където задържа между двама бранители, изчака Мюлер и центрира към далечната греда, където германският национал от трудна позиция отигра с глава. Получи се прехвърлящ удар, Араухо направи всичко възможно да изчисти топката, но технологията на голлинията отчете, че това е гол - 1:0.

В 43-тата минута всичко свърши за Барселона. Льорой Сане бе оставен да стреля от около 25 метра, Тер Стеген реагира много лошо и топката се озова във вратата му за втори път. По същото време Бенфика вече води с 2:0 на Динамо Киев, което прави шансовете на Барселона за класиране на 1/8-финалите илюзорни.

Само три минути след подновяването на играта Сане пропусна огромна възможност да направи резултата 3:0, след като отблизо буквално подаде топката в ръцете на Тер Стеген.

В 62-рата минута Левандовски намери с хубав пас Дейвис отляво. Той си поведе малко дълго топката, но я достигна до аутлинията благодарение на скоростта си и центрира в наказателното поле, където Мусиала засече отблизо. ВАР провери дали кълбото не е напуснало терена при центрирането на левия бек. Голът обаче бе признат.

До края Сане пропусна още една добра възможност.  Така Байерн победи отново с 3:0 каталунците, след като такъв бе резултатът и в двубоят на "Камп Ноу". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация