Днес стават ясни последните четири тима, които ще се класират на осминафинал в Шампионската лига

07:02
Днес стават ясни последните четири тима, които ще се класират на осминафинал в Шампионската лига

Тази вечер са последните 8 мача от груповата фаза на Шампионската лига. В тях ще се определят последните 4 отбора, които ще намерят място на 1/8-финалите в турнира. Предстои да гледаме поредна порция страхотни сблъсъци по терените на Стария континент, като този път почти във всяка от групите има някаква интрига.


В група "Е" имаме ясен победител в лицето на Байерн (Мюнхен), но второто място ще бъде решено днес, а за него спорят Барселона и Бенфика. Каталунците имат 2 точки преднина, но пък днес им предстои доста по-тежък мач, който почти задължително трябва да спечелят. Възпитаниците на Чави гостуват на "Алианц Арена" като има три варианта за продължаване напред. При победа се класират директно, при равенство или загуба обаче ще трябва да разчитат Бенфика да не спечели в домакинството си на Динамо (Киев). Португалците пък ще трябва да търсят задължителен успех на "Луш" и да се надяват испанците да не спечелят.


В група "F" също знаем победителя и това е Манчестър Юнайтед. Битката и тук е за втората позиция, а тя ще бъде решена в пряк двубой между Аталанта и Виляреал. Италианците ги устройва само победа, докато испанците ще са доволни да не загубят в Бергамо. Йънг Бойс няма шанс да се пребори за някое от първите две места, но швейцарците още таят минимална надежда за третата позиция и продължаване към Лига Европа. За целта те трябва да победят Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и да се надяват на загуба на Аталанта.


Най-заплетено е в група "G". Там всеки от четирите отбора все още има шанс да се класира на елиминациите. Лил е в най-добра позиция. Френският шампион ще се класира напред, ако не загуби в гостуването си на Волфсбург, а с победа ще е победител в групата. Равенство също може да ги остави на върха, но тогава РБ Залцбург не трябва да спечели домакинството си на Севиля. Австрийците също ще се класират на 1/8-финал, ако не загубят този мач, а победа може да ги направи първи в групата, ако Лил не спечели своя мач. Севиля пък ще трябва да търси задължителна победа, като испанците имат шанс и за първото място, ако Лил не спечели. Волфсбург също има надежди да играе в турнира и напролет. Това ще се случи, ако "Вълците" победят Лил на свой терен, а дори може и да са първи в групата, ако в другия мач няма победител.


В група "Н" няма чак толкова фойерверки. Там Челси и Ювентус са сигурни за 1/8-финала, а Зенит е сигурен за третото място. Англичаните и италианците ще трябва да определят победителя в групата. Челси е в по-добра позиция, като с победа над Зенит в Русия със сигурност ще приключи на първото място, а има шанс да остане там и при равенство или загуба, ако Ювентус загуби другия мач. Торинци пък не държат съдбата изцяло в своите ръце. Те могат да са първи, ако победят Малмьо и Челси не спечели, или ако направят равен, но лондончани загубят в другия двубой.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация