Барса постави ултиматум на Дембеле

08:51
Барса постави ултиматум на Дембеле

Ръководството на Барселона е поставило краен срок на крилото Усман Дембеле да даде отговор дали ще подпише нов договор с клуба. Настоящият контракт на французина е до лятото и каталунците се опитват да го обвържат дългосрочно. 


Засега играчът още не е дал окончателен отговор, но на "Камп Ноу" вече го натискат да вземе решение, за да знаят как да планират за бъдещето, съобщава "Спорт".


Наскоро президентът Жоан Лапорта се изказа ласкаво за Дембеле, твърдейки, че е "по-добър от Килиан Мбапе". С тези думи босът вероятно се опитва да убеди играча да остане в Барса. От друга страна обаче до момента крилото не успя да покаже най-доброто, на което е способен откакто е в клуба, като бе преследван от контузии. 


Освен това той има и сериозни дисциплинарни проблеми, така че евентуална раздяла също не е изключена от уравнението.


От Барса искат Дембеле да вземе окончателно решение за бъдещето си до 31 декември. От 1 януари той ще е свободен да преговаря с други отбори, а от клуба искат да избегнат това. Ако играчът откаже да преподпише, почти сигурно от "Камп Ноу" ще го пуснат на пазара, за да вземат поне някаква минимална сума за него с продажба през зимата.


Твърди се, че агентът на Дембеле умишлено не дава конкретен отговор в преговорите за новия договор. Футболистът е изкушен с оферти от други клубове, които са готови да му предложат доста сериозна заплата, която не е по силите на каталунците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация