Юве стартира офанзива за Жоржиньо, взима го през лятото

05:48
Юве стартира офанзива за Жоржиньо, взима го през лятото

Босовете на Ювентус имат интерес към халфа на Челси Жоржиньо. Бразилецът с италиански паспорт, който остана трети в класацията за "Златната топка", е основна трансферна цел на "бианконерите", които имат сериозна нужда от футболист с неговите качества, който да дирижира играта на отбора в средата на терена. Торинци дори вече са влезли в контакт с агента на играча, за да опипат почвата за евентуален негов трансфер, твърди "Калчомеркато".


29-годишният Жоржиньо е важен играч за Челси и лондончани трудно ще се разделят с него. Договорът на италианския национал обаче е до лятото на 2023 година, а за момента не са водени разговори за неговото подновяване. От Ювентус смятат да се възползват точно от този факт и затова са започнали с ухажването на играча. На този етап обаче е малко вероятно торинци да опитат да го вземат през януари, а по-скоро той е част от плановете на отбора за лятната селекция.


Жоржиньо има опит в Серия "А", където премина голяма част от кариерата му в отборите на Верона и Наполи, преди през 2018 година да премине в Челси. За "сините" той има 151 мача, 9 гола и 15 асистенции на сметката си. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация