БФС прикрива гафа с трансфера на Телкийски в Левски

15:50
БФС прикрива гафа с трансфера на Телкийски в Левски
Футболният мениджър Георги Градев заяви, че правилата на ФИФА и УЕФА не забраняват намесата на държавата в делата на БФС, а единственото изискване от тяхна страна е за избирателния процес и то той да се извършва чрез общо събрание и с вот.

"Единственото изискване от страна на ФИФА и УЕФА е към избирателния процес и то е той да се извършва чрез общо събрание и с вот на членовете на организацията. Не е казано никъде, че държавата не може да се меси в делата на централата. Напротив, може. Няма как частна организация като ФИФА да забранява и пречи на правителството на една държава", сподели Градев.

Юридическият консултант коментира и ситуацията около трансфера на Димитър Телкийски в Левски.

"От 5 октомври е задължително издаването на електронен трансферен сертификат за играч пристигащ в българското първенство или обратно. До този момент такъв няма. От БФС твърдят, че всичко около трансфера на Телкийски е наред, но това което става са задкулисни опити да оправят гафа. Ако от централата наистина искат да разрешат въпроса нека публикуват на интернет страницата си въпросния сертификат. Правилникът, който всички имат, е стар от сезон 2008/2009, нов няма. Но и този старият е невалиден, тъй като не е заверен от спортното министерство, така че на практика и този правилник е невалиден", коментира Градев.

Георги Градев заяви, че министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков трябва да отнеме лиценза на БФС и до 45 дни футболната централа да организира нов редовен Конгрес.

Градев, който бе гост в Актуално студио "Дерби" допълни, че във футболната ни централа няма никаква прозрачност.

"Колкото по-прозрачна е дейността на един управляващ орган, толкова повече можем да бъдем сигурни, че управлява безпристрастно. В БФС няма прозрачност, което навежда на мисълта, че нещо се крие. Нито един от протоколите от заседанията на Изпълкомите на централата не става обществено достояние. А това е много важно и интересно, за да се види, кои членове на ИК са подписали тези протоколи. Ако новите членове подписват тези протоколи, при липсата на съдебна регистрация обаче тези решения са легитимни единствено за някои от клубовете. За трети лица като мен те нямат никаква стойност. Докато няма утвърждение от съда и решенията им няма да имат сила. Има слухове, че протоколите се подписват от шестте човека, които бяха преизбрани от старото ръководство, заедно с двама от предишния Изпълком. И при двата случая виси въпросът с легитимността. Не е ясно кой взима решенията. Второ - изборът от 30 януари е извънреден, а не редовен. Самият Борислав Михайлов, когато свика Конгрес, каза, че той ще бъде вот на доверие. По този начин Михайлов търси преизбиране до края на мандата си, който изтича на 21 октомври тази година. В правомощията на спортното министерство е след 21 октомври да даде един транзитен период от време, но не повече от 45 дни футболната централа да организира нов редовен Конгрес. Това е все едно на г-н Станишев да му изтече мандата и той да не свика избори. Няма как Борислав Михайлов да продължи да управлява. Задължение на г-н Нейков е да отнеме лиценза на футболния съюз, ако те не свикат нов Конгрес", коментира Градев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kazak
19.10.2009 20:31

*wonder* като го гледах снощи как се мъчи горкият се питам дали си струваше?ИЛИ въпроса ми е безмислен

cesekarqqq
19.10.2009 17:11

ще го покрие мн ясно нали все пак шефа на БФС е педераса боби михайлOFF *erm*