Незаслужено, но факт: Лионел Меси е новият носител на "Златната топка", Лева - втори

23:02
Незаслужено, но факт: Лионел Меси е новият носител на "Златната топка", Лева - втори

Лионел Меси грабна “Златната топка” и за тази година, с което вече има рекордните седем такива. В организираната от “Франс Футбол” анкета 34-годишният аржентинец изпревари Роберт Левандовски и Жоржиньо, който изненадващо измести Карим Бензема от топ 3.

През лятото Меси спечели Копа Америка с Аржентина, стана и реализатор №1 на испанското първенство за сезон 2020/21 с 30 гола, след което облече фланелката на Пари Сен Жермен. 

Лео заслужи и предишната “Златна топка” - през 2019 година, а останалите му са от 2009, 2010, 2011, 2012 и 2015 г.

Най-близо до него с пет такива отличия се нарежда Кристиано Роналдо, който този път е шести.

Както е известно, през миналата година наградата не беше връчвана, тъй като организаторите прецениха, че не всички футболисти са били равнопоставени, след като заради пандемията някои първенства и турнири или бяха прекратен по-рано, или претърпяха промяна във формата. Фаворит за спечелването й беше Роберт Левандовски. 

При избора участват 170 журналисти - всеки от различна държава. Всеки от тях посочва по петима футболисти от списък с 30 имена, като ги подрежда по позиции от първа до пета. За първо място се дават 6 точки, за второ - 4, за трето - 3, за четвърто - 2 и за пето - 1. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

misho84
29.11.2021 23:18

Гледам и не вярвам на очите си , какво заглавие сте избрали . Явно изразявате лично мнение . Кое според вас е заслужено ?

misho84
29.11.2021 23:41

Левандовски със сигурност трябваше да спечели миналата година. Факт неоспорим. Няма регламент , който да казва , че наградата се дава за две години . Решението да не се даде минала година бе глупаво и необосновано. Съжалявам за Лева , че след толкова силни години остана с празни ръце . Европейското и Копа Америка се ползват с еднаква сила . Вярно е , че Меси не прави най—силните си мачове откакто премина в ПСЖ , но негласно наградата се дава за изминалия сезон . Но заглавието , което са използвали от winner.bg ми звучи доста простовато. Сигурно няма медия в света , която да излези с подобно заглавие .

brickbat
29.11.2021 23:28

е какво не вярваш на очите си. Абсолютно незаслужено е, при положение, че отбора му е станал 3-ти в първенството и е отпаднал на осминафиналите в ШЛ. Копа Америка не може да се равнява на Европейско. Левандовски трябваше да я вземе заради цялата тази 2021г. и най-малкото можеше да направят жест затова, че решиха да не му я връчват през предишната. Нищо изненадващо - френския вестник да я даде на Меси, предвид, че дойде в ПСЖ. От есента до сега Меси е дупка, а все пак трябва да се гледа цялата година не само 6 месеца. Все тая...