Чорбаджийски с гол при загуба на Стал

08:48
Чорбаджийски с гол при загуба на Стал

Българският защитник Божидар Чорбаджийски вкара гол за Стал Мелец, но отборът му допусна загуба с 1:2 при гостуването си на Шльонск Вроцлав от 16-ия кръг на полската Екстракласа. Юношата на ЦСКА се разписа с глава в 80-ата минута. Като резерва за Стал влезе Алекс Колев.

Гостите могат да съжаляват за крайния резултат, защото играха цяло второ полувреме с човек повече. Червен картон в 42-ата минута получи Конрад Поправа от Шльонск. Малко по-късно попадение на Коки Хинокио от Стал беше отменено заради игра с ръка.

Всичко най-интересно в двубоя се случи в последния четвърт час. В 77-ата минута Матеуш Прашелик от Шльонск стреля извън наказателното поле, топката рикошира в бранител на гостите и влезе във вратата. Малко по-късно Давид Корт центрира от статично положение, а Чорбаджийски наказа лошото излизане на вратаря Матуш Путноцки и изравни. Веднага след центъра домакините организираха хубава атака, завършила с победен гол на Петер Шварц.

В друг мач от кръга Гурник Забже се наложи с 2:1 като гост на Гурник Лечна. Един от головете за успеха вкара бившият германски национал Лукас Подолски. Ветеранът се разписа и преди седмица срещу Легия Варшава, а днес изравни в 10-ата минута с бомбен шут, при който и гредата пмогна на топката да влезе във вратата. 

В класирането начело са Лех Познан и Погон Шчечин с по 32 точки, следвани от Лехия Гданск с 30. Стал на Чорбаджийски и Алекс Колев е на 10-о място с 21 точки, колкото имат още три отбора - Пяст Гливице, Ягелония и Гурник Забже.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация